Sudosa-Desto D1 pakt belangrijke punten in Apeldoorn

VoV, 09-11-2021. 19:20 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd was Alterno DS1 koploper met 14 punten. Sudosa DS1 stond op de derde plek met 12 punten, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Deze wedstrijd beloofde dus een spannende en belangrijke pot te worden in Apeldoorn.

Na een wat turbulent begin (Lesley had geen stem en werd assistent, Hielke promoveerde tot hoofdcoach en een verschillende muzieksmaak tussen de aanwezigen) klonk om 20:00 uur het eerste fluitsignaal.

In de eerste set begonnen wij met: Anike, Manon, Cindy, Beau, Suzanne, Eline en Danique. Door een aantal eigen fouten keken wij halverwege de set tegen een achterstand van 4 punten aan. Na de goede serviceseries van Suzanne en Eline werd deze achterstand omgebogen tot een voorsprong en met een goede laatste serviceserie van Beau pakten wij de eerste set met 20-25.

In de tweede set begon Alterno wederom beter aan de set, maar net als in de eerste set wisten wij dit om te buigen tot een voorsprong. Helga kwam er in voor Cindy en begon aan haar service serie van 8 (!) punten. Het stond toen 15-19. Door een goede serviceserie, dit keer van Alterno, kwamen zij weer op een voorsprong van 23-19. Even kwamen wij nog dichtbij door twee services van Ellen, maar helaas werd deze set verloren met 25-23.

In de derde set begonnen wij met dezelfde opstelling als in de eerste set. Halverwege de set werd Helga gewisseld met Cindy voor de service. Door, onder andere, deze goede services gingen wij van een achterstand van 15-13, naar een voorsprong van 15-20. Één side-out volgde, maar bij de eerstvolgende service werd Helga wederom het veld ingewisseld voor de service. Zij serveerde tot 16-24. Vervolgens hadden wij nog één side-out nodig om de derde set binnen te slepen met 17-25.

Het begin van de vierde set was nog spannend, maar vanaf halverwege de set lieten wij zien dat wij op dat moment de betere ploeg waren. De side-outs waren in deze set netjes en hierdoor kon Beau het spel goed verdelen. Manon knalde er nog een aantal heerlijke punten in en Eline pakte ook haar puntjes mee in de aanval. De laatste set werd gewonnen met 20-25 en wij nemen de belangrijke drie punten mee uit Apeldoorn!

Door deze overwinning staan wij op dit moment, door een nog niet ingevoerde uitslag van Donitas, op de eerste plek! Volgende week komt VC Sneek D2 bij ons thuis op bezoek. Zien wij jullie daar?

gh @ VoV, verslag en foto van/ via Suzanne Benninga. Sudosa-Desto dames 1.