Vizier op volleybal

 

Sudosa-Desto D1 verliest nipt van koploper

VoV, 20-11-2023. 13:35 uur. Zaterdag 18 november stond in het schema de uitwedstrijd tegen Djopzz Zwolle Topvolleybal op het programma. Zwolle, op dit moment de koploper, was voor Visser Assen Sudosa-Desto dames 1 een mooie uitdaging.

Naast dames 1 hadden veel andere Sudosa-Desto teams ook een uitwedstrijd in Zwolle. Er was daardoor heel veel publiek uit Assen aanwezig. Waar Beau de Vries voor deze wedstrijd weer gedeeltelijk fit was werd Romee Veenstra gemist door ziekte.

Sudosa-Desto begonnen niet zo scherp aan de wedstrijd met veel foutjes. De eerste set moesten zij dit dan ook voelen met een eindstand van 25-14. In de 2e set hebben de meiden het heel wat spannender gemaakt. De gehele set ging gelijk op en werd nipt verloren met de stand van 26-24.

Bij de 3e set kwamen de gasten uit Assen mede dankzij een goede serves serie van Danique Aardema op een voorsprong en wisten de set te laten eindigen met een stand van 16-25. De 4e set was een beetje een kopie van de 3e set en werd gewonnen met 15-25.

Nu was de 5e set aan beurt. Deze was enorm spannend. Bij de stand van 14-13 kwam Sudosa-Desto als eerst op matchpoint. Vol spanning zijn die laatste punten gespeeld maar helaas heeft Zwolle toch nog die set gepakt. Met 16-14 ging de set verloren.

De setstanden toonden een grillig verloop. De eerste set was dik in het voordeel van Zwolle. Set 3 en 4 was er grote winst voor Sudosa-Desto. En set 2 en 5 waren enorm spannend.

Volgende week zaterdag speelt Visser Assen Sudosa-Desto dames 1 om 20.00 uur in eigen huis tegen Peelpush dames 1

gh  @ VoV, verslag van/ via Annelien Alons, PR Sudosa-Desto D1. Foto door Jamie Joy Smith.