Sudosa-Desto D1 wint met moeite van Voltena

VoV, 06-12-2023. 18:10 uur. Afgelopen zaterdag speelden de dames van Visser Assen/ Sudosa-Desto tegen Voltena uit Werkendam. De dames van Visser Assen/ Sudosa-Desto wonnen de uitwedstrijd tegen Voltena overtuigend met 0-3. Nu mochten zij het team, die gedeeltelijk op de 9e plek staan, thuis ontvangen.

Visser Assen/ Sudosa-Desto dames 1 wist dat ze deze wedstrijd moesten winnen, willen zij nog uitzicht hebben op de top 4. De ploeg van Mark Afman begon deze wedstrijd zonder Manon Torenbeek, want zij had haar enkel bezeert in de vorige wedstrijd. Wel begonnen zij met Maureen van der Woude en Eline Mosselaar als hoofdblokkeerders, Paula Boonstra als diagonaal, Danique Hamming als libero, Danique Aardema als spelverdeler en Kirsten Wessels en Lynn van Mill als passer- lopers.

Visser Assen/ Sudosa-Desto begon sterk aan de wedstrijd. Met een sterke aanvalskracht, mooie blokjes en een ace van Romee, die er deze set in kwam voor Kirsten, werd de eerste set gewonnen.

Ook de tweede set begon Visser Assen/ Sudosa-Desto met echt powerplay. Voltena wist dat er wat moest veranderen dus brachten ze verschillende wissels in. Toch wist de thuisploeg de tweede set overtuigend te winnen.

Bij de derde set trok Voltena hun trukendoos open en stelden zij zich goed in op het spel van Visser Assen/ Sudosa-Desto. Met de bekende beachvolleybalster Raïsa Schoon als setter en een goede verdediging, vocht Voltena zich terug in de wedstrijd. De grote blokkering van Visser Assen/ Sudosa-Desto werd gebruikt en de balletjes werden in de gaten geslagen. Hier moest Visser Assen/ Sudosa-Desto weer een antwoord op terug geven. Iets waarin de ploeg uit Assen nog niet in slaagde in de derde set. Deze set moesten zij dan ook afstaan aan de ploeg uit Werkendam.

De vierde set begon Visser Assen/ Sudosa-Desto weer met Kirsten Wessels in het veld. Het ging weer gelijk op, maar ondanks het harde werken liep Visser Assen/ Sudosa-Desto nog steeds achter de feiten aan. Mooie punten werden gelukkig nog steeds gescoord en deze werden goed gevierd. Dit gaf vertrouwen voor de vijfde set.

In de vijfde set werd het spel verdeeld door Beau de Vries, die een goede invalbeurt liet zien. De handen werden weer gebruikt voor de blokkering en de handige ballen van Voltena werden van de grond gehaald. Met een aanval van Lynn die net aan de goede kant van de netband viel werd de wedstrijd beëindigd in het voordeel voor Visser Assen/ Sudosa-Desto. Ze winnen de wedstrijd met 3-2 en laten hier helaas een punt liggen.

A.s. zaterdag reizen zij af Sint- Anthonis om een revanche te nemen op SOMAS/ Activia dames 1. De meiden zijn gebrand om de volle punten mee te nemen in de reis van 3,5 uur

gh @ VoV, verslag van Annelien Alons, PR Sudosa-Desto D1. Foto is van Roelof Lutgers.