Sudosa-Desto D2 in vijf sets langs Set-Up ’65

VoV, 19-2-2022. 18:00 uur. Zaterdag 17 december stond onze laatste thuiswedstrijd in Sporthal Olympus van 2022 op de planning. Om 13:00 uur speelden wij tegen Lammerink Installatiegroep Set-Up’65 D1.

De wedstrijd van ons startte wat later dan gepland. Eenmaal begonnen aan de warming-up dat wat rommelig en snel gedaan moest worden, waren we klaar om aan de wedstrijd te beginnen. Stefan en Niels hadden van tevoren een duidelijk plan opgesteld voor deze wedstrijd.

De eerste set begonnen we met Ellen, Eline, Femke, Mare, Aimée, Anke en Fleur. De eerste punten waren we zelf niet scherp en was ons niveau wat matig. We liepen de hele set redelijk gelijk op, maar een voorsprong op Set-Up’65 kregen we niet. Na wat wisselende foutjes hadden we de eerste set met 22-25 verloren.

In set twee gingen we verder met dezelfde opstelling. Het doel was duidelijk, serveren op 80% heeft de tegenstander genoeg moeite mee. Ook kwam er meer pit in ons eigen spel. Deze set wonnen we met 25-19.

In set drie deden we eigenlijk niks anders dan de vorige set. Enthousiast blijven, veel vuur geven, serveren op 80% en een stap erbij in de verdediging. Helaas viel onze Femke uit door haar knie. Romee uit dames3 mocht op de plek van Femke en knalde de ballen erin. Ook deze set wonnen we met 25-19.

De vierde set liepen we aan het begin van de set telkens al een paar puntjes achter. Door weer een paar punten goed te serveren liepen we in, maar wisten we er deze set niet er vandoor te gaan met de winst. De set verloren met 18-25.

Dus was het tijd voor de vijfde set. Al genoeg vijf setters gespeeld dit seizoen, maar nog niet met de winst er vandoor gegaan. Het was tijd om deze vloek te doorbreken!

In set vijf waren we dan ook erg gebrand om de winst in Assen te houden. We hadden alle neuzen dezelfde kant opstaan en het doel was dan ook om vol gas deze laatste set in te gaan. En dat gebeurde. Serverend kwamen we de eerste paar punten op voorsprong. 8-6 wissel van kant. Deze voorsprong bleven we in de set houden. Dit hielp ons naar een mooie overwinning!! De laatste set wonnen we met 15-11.

De dag sloten we af met een Sudosa feestje!! We waren verkleed als het Nederlands voetbalteam en hebben de winst goed gevierd!

Dat was de laatste wedstrijd van 2022. We zien jullie in 2023 weer op het veld.

Wij willen iedereen alvast fijne feestdagen wensen en een gezond en sportief 2023!

gh @ VoV, verslag van Lieke Streutker, Sudosa-Desto Dames2. Foto Jan van den Noort.