Sudosa-Desto D2 won op zondag in Maria Parochie

VoV, 30-03-2023. 20:49 uur. Agelopen weekend hadden we een dubbelprogramma en mochten we dus ook voor een keer gaan vlammen op de zondag. We vertrokken deze zondagochtend naar Mariaparochie, waar om 14:00 uur het eerste fluitsignaal klonk. We namen het op tegen de Krekkers. De Krekkers staan ver boven ons, dus we hadden niks te verliezen en gingen dan ook met volle moed beginnen aan de wedstrijd.

We startten deze wedstrijd met Aimee, Ellen, Eline, Susan, Mare, Femke en Lotte. We begonnen wat onwennig en maakten wat onnodige fouten. Toch bleef het spannend. De Krekkers kreeg in deze set de ballen sneller op de grond en wonnen deze set dan ook met 25-19.

In de tweede set liep het aan onze kant een stuk beter en maakten we zelf minder fouten. Susan scoorde veel ballen op de diagonaal en ook onze servicedruk was erg sterk. Deze set wonnen we dan ook met 15-25 en daarmee stond het 1-1 in sets.

Met frisse moed gingen we naar de 3e set. Deze set werd een stuk spannender. We hadden lange rally’s en uiteindelijk stonden we 23-23 gelijk. Na een goede aanval van Lieke wisten we op setpoint te komen. De Krekkers hielden zich niet in en scoorden met een mooie aanval, het werd 24-24. Na een harde aanval van Susan en een mooie service van Ellen wisten we deze set te winnen met 24-26.

Na het winnen van de 3e set was de sfeer binnen het team goed en fanatiek. Dit zag je ook terug in de 4e set. Mare maakte een lange service serie en serveerde ons naar een 0-6 voorsprong. De Krekkers kwamen iets terug, maar al snel volgde er weer een lange service serie van Susan en werd het 4-11 voor ons. We bleven sterk spelen en na een mooi blok en een aanval van Femke stonden we op matchpoint 11-24. Mare serveerde ons naar de winst en het werd 11-25.

Dit goede gevoel nemen we mee naar aankomende zaterdag. Dan spelen we om 19:00 uur in Ootmarsum tegen de nummer 5 van de competitie: Lammerink Installatiegroep/Set-up ‘65 D1.

gh @ VoV. Verslag van Sudosa-Desto D2, via Lieke Streutker. Foto Jan van den Noort.