Sudosa-Desto goed op eigen toptoernooi

Sudosa.Desto2015rsz

Na een super voorbereiding te hebben gespeeld stond afgelopen zaterdag ons eigen toernooi op de planning. We hadden een hoog niveau naar Assen gehaald met de teams van Regio Volley Zwolle, Oskam Taurus en Ubbo Emmius Fonds Donitas. Skurios Volleys Borken (2e Bundesliga), PDK Huizen (Topdivisie) en Nijhuis Technology Sudosa-Desto (Topdivisie) maakten dit toernooi compleet.  Voordat we aan het toernooi begonnen kregen we de nieuwe kleding en tassen, hierdoor konden we op ons thuistoernooi meteen de nieuwe kleding aan.

Hier moesten we blijkbaar nog wel even aan wennen, de eerste wedstrijd startten we namelijk tegen de Duitsers. We begonnen niet goed en we liepen constant achter de feiten aan, de eerste set ging verloren ondanks dat we wel dingen terug zagen waar we mee bezig zijn geweest op training. Ook de tweede set startten we niet goed genoeg, we legden zelf niet genoeg druk waardoor we zelf heel erg onder druk kwamen te staan. De tweede set ging ook verloren. Deze wedstrijd hebben we ons eigen niveau niet kunnen halen.

Na de wedstrijd bespreking wisten we duidelijk dat er genoeg ruimte was voor verbetering, nu stond Zwolle tegenover ons. Nu begonnen we wel goed en fel. We bleven de hele tijd goed bij en de pass en service lagen goed. Hierdoor konden we zelf vrijuit spelen, en werd de verdediging en blokkering goed verzorgd, dit was terug te zien in het geweldige kill – block van Dorien, zo snel en hard, dat mensen zich afvroegen aan welke kant de bal geland was.

We waren goed aan het spelen en wisten dat we dichterbij ons eigen niveau kwamen. Deze set werd net verloren. De volgende set bleven we de hele tijd weer goed bij, we haalden veel ballen van de grond en scoorden veel. Ook deze set werd weer net verloren. Wij hebben ons eigen niveau gehaald, maar zij waren net een stukje beter.

De derde wedstrijd speelden we tegen Oskam Taurus.  We begonnen goed, veel druk en daardoor hadden we het zelf makkelijker. We gingen goed naar de twintig, maar daarna lieten we ze een stukje terug komen, hierdoor stonden we gelijk. Het ging erg gelijk op, maar zij trokken op het einde aan het langste eind. Deze set werd verloren met 25-23. De tweede set liep het niet goed, we liepen meteen tegen een enorme achterstand aan, deze konden we niet meer inhalen en deze verloren we dan ook.

Al met al, een prima toernooi gespeeld waarin we in de loop van de dag beter zijn gaan spelen. Zuur natuurlijk is wel dat we bij teams die in de finale stonden in de poule zaten. De uiteindelijke winnaar was Zwolle, waar we toch een goede wedstrijd tegen hebben neergezet.

We hebben een prima voorbereiding gedraaid, en hiermee beginnen we volgende week aan de competitie tegen de Krekkers.

Ook willen we nog even een compliment maken aan Misha en Jasmijn, zij hebben allebei gespeeld en hebben het super gedaan!

(Toernooiverslag via Magrietha Top, Nijhuis Technology Sudosa – Desto. Foto Studiorl.nl)