Vizier op volleybal

 

Sudosa-Desto grossiert in NOJK prijzen

VoV, 03-04-2018. 6:40 uur.  Volleybalvereniging Sudosa – Desto staat bekend om haar succesvolle jeugdopleiding en ook dit jaar heeft dat haar vruchten afgeworpen op het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap van afgelopen zaterdag.

De jeugd nam diverse prijzen mee naar Assen, waaronder (wederom) het kampioenschap van Meisjes B en de Jaap van Kasteel trofee voor de beste presterende vereniging van Nederland bij de meisjes. Jongens D werd tweede van Nederland, Meisjes A derde en Meisjes D vierde. Jongens C is als vijfde geëindigd en Jongens B als zevende. Daarnaast werden twee Sudosa -Desto spelers vereerd als MVP van het toernooi in hun categorie.

Na een voorronde en tussenronde in resp. januari en februari was Sudosa – Desto in 6 van de 8 categorieën vertegenwoordigd in de finaleronde welke op zaterdag 31 maart in Noord-Holland (speelsteden waren Beverwijk, Purmerend, Wognum en Koog aan de Zaan) werd gespeeld.

Meisjes B kampioen van Nederland!  Onder aanmoediging van meer dan 50 zeer uitgedoste en enthousiaste supporters werden de meiden 1e in de poule door Emmen ’95 en VoCASA met 2-0 te verslaan en een gelijkspel tegen Next Volley Dordrecht. De kruisfinale tegen SOMAS, de nummer 2 van de andere poule, werd eenvoudig gewonnen met 25-12 en 25-14. In de finale stonden de Asser meiden tegenover de meiden van VoCASA, waarvan in de poule fase al met 2-0  gewonnen was. Met enig overmacht (25-16 en 25-11) werd de titel binnengehaald en zo werd de titel van vorig jaar geprolongeerd.

Zilver gewonnen door Jongens D.  Het is altijd een feest om de jongste jongens van Sudosa -Desto met veel passie en enthousiasme te zien spelen. Jongens D werd ook 1e in de poule na twee zeges (VV Alterno en Fusion) en een gelijkspel (VCV). Door een 2-0 winst op VVH in de kruisfinale werd knap de finale tegen Avior bereikt. Dit bleek een bloedstollend duel te worden. De eerste set ging de strijd gelijk op en eindigde uiteindelijk met 28-26 in het voordeel van Sudosa – Desto. Avior sloeg terug door de tweede set met 21-25 te winnen. De spanning werd flink opgevoerd in de derde en beslissende set en daarmee ging de titel met 11-15 naar Avior. Tweede van Nederland is een prestatie waar de jongens met recht trots op kunnen zijn!

Derde plaats voor Meisjes A.  Meisjes A gingen met hoge verwachtingen naar Koog aan de Zaan. De eerste wedstrijd tegen De Krekkers verliep wisselvallig en eindigde met 1-1. De twee laatste poule wedstrijden tegen resp. VV Alterno en Irene werden echter met veel overtuiging gewonnen. Als eerste in de poule was VC Zwolle de tegenstander in de kruisfinale. De meiden van Sudosa – Desto gingen voortvarend van start en gaven de meiden uit Zwolle weinig kans en wonnen de set met 25-14. In de tweede set kwam een ommekeer. Zwolle bood meer tegenstand en wist de set met 20-25 te winnen. De beslissende derde zenuwslopend set werd nipt met 13-15 verloren; helaas net geen finale…. In de kleine finale had Sudosa – Desto niet veel moeite met Irene (25-13 en 25-16) en werd het toernooi toch nog met een fraaie bronzen medaille afgesloten.

Mooie 4e plaats voor Meisjes D.  In Beverwijk namen Meisjes D het in de poule fase op tegen Dynamo Tubbergen, VOKO en Sliedrecht Sport. De eerste wedstrijd werd gelijk gespeeld maar de laatste twee gewonnen. In de kruisfinale was Seesing Personeel Orion met 2-0 te sterk waardoor de strijd om de 3e plek resteerde. Hierin was Dynamo Tubbergem de tegenstander. In de poule fase was deze onderlinge strijd in 1-1 geëindigd. In de kleine finale was Tubbergen echter iets sterker en moesten de meisjes uit Assen genoegen nemen met een vierde plaats.

Jongens C vijfde.  In Wognum beleefden Jongens C een moeilijke opgave. De eerste wedstrijd tegen Zovoc werd gewonnen maar daarna waren VV Alterno en SV Dynamo Apeldoorn echt een maatje te groot. Helaas geen kruisfinale maar toch een mooie vijfde plaats was het resultaat.

Zevende plaats voor Jongens B.  De eerste twee wedstrijden voor Jongens B tegen Sliedrecht Sport en Prima Donna Kaas Huizen werden met 1-1 afgesloten. De laatste poulewedstrijd was het er op of er onder om een plaats in de kruisfinales af te dwingen. Helaas was Taurus een maat te groot (2 keer 25-19) en eindigden de jongens in deze zeer sterke poule als laatste. Daarmee was het toernooi helaas ten einde, met een zevende plaats als resultaat.

Jaap van Kasteel Trofee.  Door de eerste plaats van Meisjes B, de derde plaats van Meisjes A en de vierde plaats van Meisjes D was Sudosa – Desto de beste vereniging bij de  meisjes en mocht de Jaap van Kasteel trofee in ontvangst nemen.

MVP ‘s.  Bij de Jongens D werd Hidde van Tarel  uitgeroepen tot MVP vanwege zijn eerlijkheid en sportiviteit; hij gaf bij de scheidsrechter een touché aan welke niet gezien was, ondanks dat dit het verlies van de set betekende. Bij Meisjes B werd Jolien Knollema uitgeroepen tot MVP.

Trots.  Sudosa – Desto is erg trots op haar jeugd en de manier waarop zij zich gemanifesteerd hebben gedurende de finale maar ook tijdens de voor- en tussenronde eerder dit jaar.

gh @ VoV, bron en foto ’s persbericht Sudosa – Desto.