Vizier op volleybal

 

Sudosa-Desto JC tweede van Nederland!

VoV, 27-05-2019. 5:04 uur. Onze jongens van Sudosa – Desto JC hebben afgelopen zaterdag in Eindhoven de zilveren medaille gewonnen op het Nederlands Gesloten Jeugd Kampioenschap. Alleen Twente ‘05 bleek een maatje te groot.

Ons team (Marijn, Stéan, Bjorn, Nathan, Silas, Hidde en Arjen) was in de jeugdcompetitie eerste geworden en plaatste zich daarmee voor de finales, waar de kampioenen uit de vier regio’s om de NK titel streden. Makkelijk was het dus zeker niet.

Na de eerste wedstrijd was wel duidelijk wie het sterkste team van de dag was: Twente ‘05. Lange, sterke jongens die lieten zien dat je in een jaar tijd goed kunt leren volleyballen. Ze waren op alle fronten beter dan ons team: serverend, aanvallend en blokkerend.

De tweede wedstrijd speelden we tegen Forza Hoogland. Een mooi team dat vooral slim geplaatste ballen speelde. Na een gelijkwaardige strijd wisten wij de wedstrijd te winnen.

De laatste poulewedstrijd traden we aan tegen Fusion. Ook dit was een mooie gelijkwaardige wedstrijd die we uiteindelijke in ons voordeel konden beslissen. Het was knap om te zien dat de jongens in beide sets, ondanks twee keer tegen een achterstand aan te moeten kijken, toch op het laatste de setwinst binnensleepten.

De finalewedstrijd mochten we nogmaals proberen om het de lange mannen van Twente ‘05 moeilijk te maken. Dat lukte een beetje, maar het verschil was simpelweg te groot. Toch was het mooi om de jongens zo hard te zien werken, ze soms onmogelijke ballen te zien verdedigen en af en toe een hele slimme bal via het blok te zien spelen.

Coach Peter van Tarel kijkt met trots terug op deze prestatie: “Dit NK stond in het teken van ervaring opdoen, leren en persoonlijke ontwikkeling. Onze benadering was dan ook anders dan die van andere teams.

Net als in de reguliere competitie hebben we iedereen bij toerbeurt een set aan de kant laten zitten, ondanks dat het team daardoor niet altijd in de sterkste samenstelling stond. Na alle poulewedstrijden was slechts één speler nog niet gewisseld. Het team mocht besluiten of we ook in de finale sociaal zouden wisselen of niet. Unaniem werd ervoor gekozen om met het sterkste team te beginnen. Na de 1e set hebben we alsnog besloten om iedereen evenveel speeltijd te geven. Ik ben niet alleen trots op de zilveren medaille, maar vooral trots op de wijze waarop deze jongens als team deze prestatie hebben geleverd.”

gh @ VoV, bron persbericht Sudosa – Desto. Foto idem.