Vizier op volleybal

 

Sudosa verslaat SV Dynamo H2, het programma in de TH.

VoV, 01-12-2023. 4:14 uur. In de twee Topdivisies bij de heren staan in totaal vier duels gepland voor deze week. In de Topdivisie A zijn dat Sudosa-Desto vs. SV Dynamo H2 en DIO Bedum vs. VCN.

In Assen werd gisteravond om 20:00 uur aangefloten voor het duel tussen de nummer drie van de ranglijst tegen de nummer zes, die onderling 5 punten schelen bij eenzelfde aantal wedstrijden. Sudosa-Desto verloor de eerste set met 17-25, maar herstelde zich daarna prima middels 25–22, 25-20 en 25-21. En stapte dus met een 3-1 zege van het veld.

Voor de ranglijst had dit tot gevolg dat de ploeg uit Assen naar de tweede plek klom (9-21) en één puntje minder heeft dan koploper VC Sneek. SV Dynamo H2 zakt een plaatsje, zij staan nu 7de met 9-13.

Zaterdagavond om 19:45 vindt in Bedum de ‘topper’ tussen DIO en Olhaco plaats. Dit is het duel tussen de hekkensluiter en de nummer voorlaatst. Onderling verschil 2 punten. Inzet is het niet behouden c.q. niet krijgen van de rode lantaarn.

DIO kende met een 3-0 zege over Keistad in de beker een uitstekende generale voor dit kelderduel. Zij zullen dus vol vertrouwen aan de klus beginnen. Olhaco zal proberen het verschil met de 2 punten boven hen staande Webton te overbruggen en zo twee vliegen in een klap te slaan, want dan laten ze ook de rode lantaarn in Bedum.

In de Topdivisie B krijgt hekkensluiter VCN bezoek van Donki Sjot, dat drie punten meer heeft en één plek hoger op de ranglijst staat. In Capelle werd vorige week voor het eerst gewonnen, daar zal de thuisploeg een vervolg aan willen geven. Aan de gasten de taak om dat te dwarsbomen.

Verder speelt Spaarnestad tegen Skunk. De thuisploeg heeft al 16 punten en staat vijfde, de gasten bivakkeren met 9 punten op de tiende plaats. Volgens ranglijsten Bartje heeft Spaarnestad dus de favorietenrol en zal die ook willen waarmaken.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.