Vizier op volleybal

 

Susanne Kos van Eurosped naar FAST

VoV, 01-09-2020. 12:30 uur. Ze trainde al even mee bij FAST, maar sinds kort is het zeker dat Susanne Kos de overstap maakt van Eurosped Vroomshoop FAST. Haar debuut bij de club uit Gennep maakte ze bij het SV Dynamo Apeldoorn toernooi, enkele weken geleden.

De 20-jarige libero speelde in het verleden voor Prima Donna Kaas Huizen en Talent Team Papendal. Bij FAST zal ze met Yara van de Ven, die van SOMAS/ Activia is overgekomen naar FAST, invulling geven aan de liberopositie.

Laat internationaal transfernieuws.

Dentil/ Praia Clube uit Brazilië heeft de komst van passer/ loper Anne Buijs bevestigd, ook de komst van de Dominicaanse zusters Martinez, die voor het laatst in 2018/ 2019 samen voor Aydin in Turkije uitkwamen, werd door de nieuwe club van Anne Buijs bekend gemaakt.

Eerder werd er al gespeculeerd over de komst van Anne Buijs, die in het seizoen 2016/ 2017 ook in Brazilië speelde. In verband met de coronaperikelen en het niet afronden van de Turkse competitie (Anne Buijs speelde afgelopen seizoen voor het Turkse THY) kon de transfer naar Brazilië niet definitief gemaakt worden. Haar partner, midspeelster Ana Carolina da Silva, speelt ook bij Dentil/ Praia Clube.

Kay van Dijk (1984, 2.15 mtr.) is weer terug in Italië, waar hij eerder al voor een vijftal verschillende teams in de Serie A1 en A2 uitkwam. De volleybalnomade, die als diagonaal na Nederland onder andere de ballen in België, Slovenië, Zuid-Korea, Rusland, Italië, Qatar en Brazilië tegen de vloer sloeg, speelt volgend seizoen in de Italiaanse Serie A2 bij Mater Volley Castellana Grotte.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.