Vizier op volleybal

 

SVI D1: Operatie dessert storm in IJsselmuiden

VoV, 20-11-2023. 7:00 uur. Op wederom een druilige regenachtige zaterdag rijden we holder de bolder door de polder binnen 25 minuten naar IJsselmuiden. Blij dat volleybal een binnensport is arriveren we in de plaatselijke gezellige hal, waar het krioelt van jong en oud, heren en dames, kortom Set-Up IJsselmuiden is net zo’n gezonde gezellige grote vereniging, zoals wij die ook hebben!

Wat ons wel opvalt, dat de sporthal een dynamisch energiecontract heeft, dynamisch in die zin dat er op zaterdag niet gestookt wordt, wat resulteert in het feit gat we met bibberende stemmen onze yell uitbrengen en maar al te graag de warming up in gaan.

We starten met Sellie en Wientie op de buitenbeuk, Veldkip op de middenas, Hattie op dia en Bellie op Spellie. Verder binnen de lijnen, het cement tussen de stenen, onze Italiaanse Ferrari, in de functie van libero.

Set-Up schiet als een stier met twee blikjes “red bull” achter de kiezen, uit de startblokken, probeert serverend ons vast te zetten en met 7-3 achter, blijven we rustig en gooien het roer om door zelf stabiel te passen, blokkerend/verdedigend/aanvallend staat het ongelofelijk goed en easy/peasy winnen we 20-25.

De tweede set nemen we nog meer initiatief, serverend zaaien we dood en verderf en in no-time staat het 10-25 voor ons. Derde set gaat ook crescendo, Marrit valt super in, legt blokkerend de ballen smerig dood, scoort serverend haar aces en Iris vervangt zeer verdienstelijk, de nog totaal niet vermoeide Hester op de spelverdelerpositie. Slotstand 20-25!

De vierde set verandert Set-Up van tactiek. Het wordt een alles of niets strategie, de dood of de gladiolen, zo u wilt, maar ze gaan volle bak serveren, even schrikken we ervan, die mooie harde services, maar na twee time-outs, wordt door de thuisploeg ook twee keer maximaal stadion uitgeserveerd en dus winnen we voor de vierde, 0-4 en met 5 punten in de tas, moet er weer een taart gebakken worden, door Meesterbakker Karlijn.

Volgende wedstrijd: 2 december: Coevorden dames 1 thuis om 16:30 uur. Tot dan, namens SVI dames1, Crie Kinsie treener/kootsj

gh @ VoV.