SVI D1 vecht zich terug in de wedstrijd

VoV, 03-12-2023. 15:07 uur. Het seizoen nadert het kerstreces en vaak is dat een ijkpunt hoe zaken ervoor staan, zo halverwege het seizoen. We gaan als een speer hebben een geweldig team met een geweldige sfeer en elke keer vragen we ons af: wat is het niveau van de tegenstander?

Voor ons stond een belangrijke wedstrijd tegen de nummer 3 Vonk, die het als promovendus bijzonder goed doet en een team is, dat voor ons een onbeschreven blad was.

We begonnen verlaat de warming-up, omdat het theekransje van heren 1 SVI wel erg lang duurde, maar de setjes van Iris en Hes werden lekker na binnen gehufd. Vonk was ook funky aan het inslaan dus het beloofde een leuke wedstrijd te worden en het publiek ging ervoor zitten. Mini’s van de week laten een prachtig voorspel zien en de gretigheid is op de gezichten af te lezen.

We begonnen met Lins, Fem, Hes, Karlijn, Veerje, Maaike en Milena set 1 en naar 4 punten gespeeld te hebben kwam Femke met de mededeling dat het in haar rug was geschoten en over en uit was. Voor team een shock en we moesten dit fff verwerken wat leidde tot kansloos setverlies van 13-25, ondanks dappere inzet van Tamara.

We zetten de boel om, de gespierde spijker en huisjesmelker Maaike gaat op buiten op pos 2, Lins gaat naar positie 5 en Jolien gaat ons diagonaal versterken, eenieder staat heerlijk vertrouwd te spelen en we klappen erop en met 25-16 winnen we set 2.

De passie en strijd en punten blijven ook binnen regenen in de derde set, steunend op een stabiele side-out, veel aanvallende dreiging en gigantisch blok van Hes en Jolien en een prachtige rally op het eind van de set winnen we met 25-19.

Vonk blijft in haar strijdplan volharden met sluwe prikballetjes, die wij echter nu zien aankomen en Linsey en Milena lopen de balletjes eruit, aanvallend blokkerend, serverend zijn wij heer en meester, met name Karlijn slaat de bal snoeihard naar beneden, met 25-21 pakken wij onze achtste overwinning op rij en verdient en gelukzalig pakken we ons drankje en hapje in onze gezellige kantine!

Volgende wedstrijd is bekerwedstrijd: 6 december: Sneek D4 thuis om 20:30 uur Tot dan, namens SVI dames 1, Crie Kinsie treener/kootsj