SVS vertrekt met 1-3 zege bij Set-Up D2

1stedivisielogoRvRrvs

Afgelopen zaterdag speelde SVS de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Springendal Set-up’65 dames 2.  Een wedstrijd waarvan de uitslag nog veel voor de eindstand kon veranderen. In het beste geval zouden wij met 4-0 winnen, en konden we met een beetje geluk nog naar de 8ste plek stijgen. Maar waar we ons meer zorgen om maakte, was de twee team onder ons, die ons ook nog voorbij konden gaan, wat dan p/d wedstrijden of een rechtstreekse degradatie zou kunnen betekenen. We hadden het zelf nog in de hand, en dat zouden we vandaag moeten laten zien.

De eindstand van de wedstrijden van onze concurrenten zou al voor onze wedstrijd bekend zijn, maar omdat wij het ook gewoon zelf af konden maken, mochten wij van Roy deze uitslagen niet bekijken. Voor ons was het dan ook van groot belang om zonder spanning aan de wedstrijd te beginnen. We begonnen dan ook met een kopje soep bij Roy, om vast in de stemming te komen. Het was vandaag druk  op de bank, want we kregen vandaag weer wat versterking vanuit Dames 2, mede door blessures van onze kant. We willen hiervoor Aniek, Ellen, Trudy en Mirthe heel erg bedanken!!

We wisten wat ons te doen stond en begonnen vol vertrouwen aan de wedstrijd. In de basis begonnen: Lieke als spelverdeelster, Mieke en Marrit over midden, Babet en Mirthe als passer-lopers, Claudia als diagonaal en Joyce als Libero.

De eerste set begonnen we niet zo goed. Er was toch wel wat spanning aanwezig, en de eerste drie services van onze kant gingen daarom niet binnen de lijnen. Gelukkig maakte de tegenstander ook fouten, en liepen we gelijk op. Helaas konden we het op het einde niet meer bijhouden en ging deze set verloren in 25-21.

De tweede set kwam Liset in het veld voor Claudia. We begonnen veel beter. De serve, die in de eerste set nog niet zo goed liep, gebruiken we nu als een sterk wapen. Na  mooie series van Babet en Liset, wisten we een voorsprong op te bouwen. De tegenstander leek nog wat terug te komen, maar we wisten het enthousiasme erin te houden. We wonnen deze set dan ook met 16-25.

De derde en vierde set waren vergelijkbaar. De service-pass lag goed, en er werd veel verdedigd. We maakten wel wat fouten, maar bleven hier niet te lang in hangen. Deze sets werden door ons dan ook verdiend gewonnen met 20-25 en 18-25.

Wat we moesten doen, was gelukt! We wonnen de wedstrijd met 1-3 en stegen dus nog met vier punten in de ranglijst. We waren natuurlijk allemaal gelijk benieuwd wat de teams onder ons hadden gedaan, maar we hadden zelf onze plek al zo goed als zeker gesteld.

De twee teams onder ons hebben ons niet meer in kunnen halen, en we zijn zelfs nog gelijk geëindigd met Devolco op de 8ste plek.

Wij handhaven ons dus in de tweede divisie!  Het was een mooie wedstrijd, een goed gevoel om mee af te sluiten. Dit konden we nu gaan vieren op het Blacklight en Neon eindfeest! Bedankt voor jullie aanmoediging en hopelijk tot volgend seizoen!!

(Wedstrijdverslag van Moniek de Leeuw, SVS dames 1. Foto Rudy van ’t Rood)