Taart voor Set Up II blijft onaangesneden

VoV, 09-04-2018. 13:13 uur. Na een geslaagd teamfeest en een weekend geen wedstrijd te hebben gehad, stapten wij zaterdag met veel plezier en zelfvertrouwen het veld op. We speelden tegen Hake Tjoba D1.

Tijdens de warming-up kregen we naast onze eigen doelstelling ook nog een teamstelling erbij om als team een taart te verdienen van onze trainers Lesley en Damir. Deze doelstelling luide: ‘Je kunt als team een taart verdienen als je met 4-0 wint, maar….’. Er zat een maar aan, dit maakte het nog een beetje spannender. Alle spelers kregen er een doelstelling bij die ze tijdens de wedstrijd moesten halen. Zoals een ace scoren met de serves, of via de handjes een punt scoren. Alles werd op papier gezet. En de BINGO kon beginnen. Het verdienen van een taart gaf ons nog meer motivatie om de punten in Ootmarsum te houden.

In het begin van de wedstrijd werden de laatste strategieën afgesproken om alle doelstellingen te halen. Nu kon de wedstrijd dan echt beginnen. We begonnen sterk en lieten zien dat we voor de winst zouden gaan. Door een paar uitgeslagen ballen lieten we Hake Tjoba weer terug komen in de set. Maar uiteindelijk trokken wij het laatste eind en wonnen met 25- 22. Ook konden de eerste doelstellingen al in de eerste set van de BINGO-kaart worden afgestreept.  De 2de set leek wel een kopie van de eerste set. We begonnen weer sterk maar lieten Hake Tjoba toch weer terug komen door eigen fouten. We wonnen deze set ook met 25-22.

In de 3de set begonnen we met een paar eigen fouten waardoor Hake Tjoba een paar punten voor kwam te staan. Deze achterstand hadden we snel weer terug gepakt. Mede door een binnen de twee meter geslagen bal van Lynn Rouwers. Het bleef echter alleen bij een voorsprong van twee  punten. Totdat we boven de twintig  waren. De voorsprong werd groter en we maakten onze eigen ballen af. We wonnen deze set daarom met 25-21.

De laatste set moesten we ook winnen, om zo al vast de eerste doelstelling te halen. 4-0 winst op Hake Tjoba. Dit ging nog niet zo makkelijk dan dat we verwacht hadden. We maakten aan het einde veel eigen fouten. Deze fouten werden vooral gemaakt omdat er nog een aantal spelers hun persoonlijke doelstelling moesten halen. Gelukkig werd bij 24-23 de laatste doelstelling gehaald en maakten we het laatste punt af met een ace. Waardoor de 4de set met 25-23 werd gewonnen.

De vijf  punten bleven in Ootmarsum. De teamdoelstelling was binnen, maar helaas waren net niet alle persoonlijke doelstellingen gehaald, waardoor de taart nog even op zich moet wachten. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen.  Volgend weekend spelen wij om 17.00 uur de Dinkellandse derby tegen TiMaX/DeVoKo D1 in Denekamp. We hopen jullie daar weer te zien!

gh @ VoV, verslag van Ilse Kamphuis, Set – Up Dames 2. Foto Jan van den Noort.