Talenten Sliedrecht H2 belonen zich niet

VoV, 02-10-2017. 9:42 uur. Helaas hebben de grootste blauw witte talenten hun prima spel niet om weten te zetten in winst. Goed spelen is één, maar in de slotfase van de set de tegenstander killen is twee. Laten we dit de vervolgstap noemen, de eerste stap is gezet.

Tegen het relatief onbekende VC Voerendaal speelden de lokale helden hun eerste thuiswedstrijd. Voerendaal begon ontketend vanaf de servicelijn, waar de passers van Sliedrecht niet altijd een goed antwoord op hadden. Een beetje overdonderd werd er vroeg naar een achterstand aangekeken. Joël werd al vroeg gebracht voor Roy en deed dit prima. Luke Amersfoort, zag zijn goede week beloond met een basisplek, was samen met Gert-Jan Toonen prima op dreef op het midden. Langzaam maar zeker kwam Sliedrecht Sport beter in het spel, maar de hardhitters van Voerendaal trokken vrij eenvoudig de eerste set over de streep. 25-16

In de tweede set zette de stijgende lijn door. Rick vd Sluis liet bij vlagen weer zien nu al bij de beste spelverdelers van de Nederlandse velden te horen. De tandem op rechts liep weer prima, waarbij Jorren zelfs tekenen van intelligentie vertoonde in zijn spel. Voerendaal leek toch wel onder de indruk en was geen schim meer van het team van de eerste set. Volledige de verdienste van Sliedrecht Sport. Met 25-20 werd de stand gelijk getrokken.

In de sets erna ontspon zich een leuk gevecht. Sliedrecht Sport ging stoïcijns door met goed spelen. Glen, Mart en Joel, ongeveer de jongste passlijn welke je op de vaderlandse divisie velden zult gaan tegenkomen, hadden volledig grip op de service van Voerendaal. Jeffrey kwam er fantastisch op voor Luke, direct met een kill – block! Met zijn hoogte blijft hij een plaag voor elke blokkering.

Boven de twintig konden de jonge honden van Frank Vlot zichzelf niet belonen en moest de zure overwinning aan Voerendaal laten.

Wel een teleurstelling, jezelf zo tekort doen. Gelukkig zijn Glen en Joël hier niet bepaald gevoelig voor en zette hun goede spel gewoon door in de vierde set. Invalbeurt voor Robert zorgt er vrijwel iedere set voor dat er een extra aanvaller komt te staan. Frank heeft een scala aan mogelijkheden in zijn team, welke optimaal worden benut. Bij vlagen prachtig spel! Tijd om jezelf te belonen. Op 23-20 leek er een vijfde set aan te komen, maar Sliedrecht Sport was niet doortastend genoeg en zorgde hoogstpersoonlijk voor een klotengevoel na deze wedstrijd. 23-25 en een 1-3 verlies.

Ook dit hoort bij opleiden, waarbij het leuk zou zijn als we ook de succesbeleving een keer konden meemaken. Op naar volgende week, Krimpen uit!

De cijfers: Service 6, passing 7.5, blokkering 6, verdeling 7.5, aanval 7, verdediging 6.5. Totaal: 40.5. (+11,5 back on track!)

gh @ VoV, verslag Roy Kroon, Sliedrecht Sport H2. Foto Sliedrecht Sport.