Taurus nieuwe koploper in Degradatiepoule

VoV, 18-04-2021. 6:50 uur. Bij de mannen in de Degradatiepoule moesten twee duels uitgesteld worden en troffen Bielderman Koetsier/SSS en Taurus elkaar in Barneveld. Beide teams hadden een minder succesvolle periode achter de rug en waren vast van plan daaraan een eind te maken. SSS verloor de laatste twee wedstrijden, Taurus de laatste drie. En ook werden beide in het bekertoernooi uitgeschakeld.

SSS begon goed aan het duel en was in de eerste set heel lang gelijkwaardig aan de bezoekers. Via de tussenstanden 6-8, 11-11, 17-17 en 21-21 ging het richting een spannende finale, waarin SSS bij 25-24 op setpoint kwam. Taurus werkte dit weg en pakte na 25-26 en 26-26 de set met 26-28.  In de tweede set maakte Taurus na 12-12 het verschil. Ze liepen uit naar 13-17 en 15-22 en sloten met 16-25 af, waarmee ze op 0-2 in sets kwamen.

In de derde set begon de thuisploeg met een aantal wissels en nieuwe energie aan de inhaalrace. Dat pakte goed uit, na de 7-7 maakte SSS het verschil. Ze liepen uit naar 13-9 en 18-10. Taurus kon de grote achterstand bij 21-11 nog een beter aanzien geven (21-17), maar kwam in de setfinale tekort. De 24-17 werd 25-20 voor de 1-2 stand. Taurus herstelde zich in de vierde set en pakte na 10-11 de winnende draad op. Met een serie naar 12-17 maakten ze het verschil voor de uiteindelijke 20-25 winst.

SSS had de betere eigen score (67 om 64) middels een blokkerend voordeel van 17 om 10 punten en een aanvallend nadeel van 45 om 49 punten. Hun foutenlast was echter met 34 om 20 scores voor Taurus te hoog om succes te hebben. Jelle van Jaarsveld (Taurus) werd met 19 punten de topscorer, bij SSS maakte Robin Boekhoudt de meeste punten (17).