TDA: Dynamo T onderuit, zege voor SV Dynamo

VoV, 04-10-2020. 10:25 uur. SV Dynamo Apeldoorn heeft zich goed hersteld van de vorige week geleden nederlaag tegen stadgenoot Alterno. Met VC Sneek D2 als tegenstander, dat nog maar één duel had gespeeld en geen set had gewonnen, speelden zij de slechte herinnering van de nederlaag uit het geheugen. In Apeldoorn kon Sneek D2 het via de derde set nog spannend maken en mocht het na de 25-21, 25-16 en 22-25 nog hopen op een verlenging. SV Dynamo wenste daar niet aan mee te werken en met 25-20 pakten zij de 3-1 zege en de drie punten.

Dynamo Tubbergen was in de eerste set de bovenliggende partij tegen US-dames 2. Met 25-19 kwamen ze met 1-0 voor. In set twee ging het tot 16-18 gelijk op, met wel steeds een klein voordeel voor de bezoekers. De serve serie naar 16-23 met daarin enkele aces, gaf US het winnende voordeel. Het werd 18-25.

Ook de derde set was voor US-dames 2. De thuisploeg leek bij 22-19 een puntje te pakken, maar kreeg toen opnieuw geen grip op de opslagen van de bezoekers. US veranderde 22-19 in 22-24 en sloeg zich via een rake midaanval naar 23-25 winst.

Deze klap kwam Dynamo blijkbaar niet meer te boven. US nam in de vierde set vlot afstand (8-14) en banjerde via 13-20 keihard door naar de 19-25 en 1-3 wedstrijdwinst. Een domper voor de thuisploeg, een mooie opsteker voor de gasten, die nog puntloos waren.

In Assen stonden Sudosa-Desto en Orion tegenover elkaar. Twee teams die een goede start van het seizoen hadden gehad. En logischerwijs kon dat qua resultaat niet voor beide een positief vervolg krijgen. De thuisploeg pakte de eerste set (25-18), de gasten waren de tweede het eerst bij de finish (22-25).

Met 1-1 in sets op het scorebord kon Sudosa in de volgende sets doordrukken en de winst opeisen. Via 25-21 pakten ze het eerste wedstrijdpunt en vervolgens gaven ze Orion geen kans op een tiebreak. Via 25-19 sloten ze met 3-1 af, hielden de volle buit in Assen en stuurden de gasten laat op de avond met lege handen terug naar Doetinchem.

De wedstrijden Apollo 8 dames2 vs. Donitas en Veracles vs. Alterno werden uitgesteld.

Een ware kraker was de wedstrijd Krekkers vs. VoCASA. Het was opnieuw tumultueus, met kaarten als vermanende en bestraffende maatregelen. De gasten uit Nijmegen namen een 0-1 voorsprong in sets via 21-25 in de openingsset set. De thuisploeg had het antwoord daarop in de volgende set paraat. VoCASA kon op setpoint tegen bij 24-16 (score Laury Donker) het verlies nog drie keer uitstellen. Maar bij 24-19 sloegen ze de aanval in het net, waardoor de 25-19 en 1-1 op het scorebord kwam.

Set drie was een spektakelstuk, waaraan VoCASA slechte herinneringen zal overhouden. Ze bouwden een mooie voorsprong op (7-12, 10-16, 11-21) maar kregen op die stand een geweldige serveserie van Thirza Wesseling tegen. Krekkers werd met het punt enthousiaster en via 18-21 (time out VoCASA) werd het 23-21 voor de thuisploeg. VoCASA kwam terug naar 23-23, maar op setpoint kregen ze een ace tegen voor 25-23 verlies en de 2-1 achterstand in sets.

In de vierde set bleven de teams tot 13-13 aan elkaar gewaagd. Eigenlijk hielden de ploegen elkaar tot vlak voor de finish in evenwicht. Krekkers kwam op matchpoint bij 24-23 in deze set dacht het laatste punt te hebben gescoord, ze vierden de vermeende zege al  uitbundig. Met veel gespring en gejuich. Maar de scheids gaf het punt aan VoCASA, waarop de ploeg uit Nijmegen ook de set voor zich besliste en vervolgens in de beslissende vijfde set aan het langste eind trok.

De stand is nu Sudosa-Desto 2-6, Alterno 2-6, SV Dynamo 3-6, VoCASA 3-6, Orion 2-5, Veracles 1-3, Krekkers 2-3, US D2 3-3, Dynamo Tubbergen 3-1, Donitas 1-0, Apollo 8 D2 1-0 en VC Sneek D2 ook 1-0.