TDB: Uitzeges VVU/VCN D2, thuiswinst PDK/US

VoV, 27-09-2020. 6:18 uur. In de Topdivisie B bij dames werden maar vier wedstrijden gespeeld. VollinGo en Ledûb hadden een speelvrij weekend, voor VollinGo al het tweede in dit prille seizoen. En het duel tussen Activia en Voltena kon i.v.m. een coronabesmetting niet doorgaan.

US dames 1 nam sportieve revanche op zichzelf door, na de uitnederlaag van vorige week, nu thuis met 3-1 te winnen van het bezoekende Rivo Rijssen. De thuisploeg bracht met 25-21 en 26-24 de stand op 2-0, waarna Rivo nog iets terug kon doen en in de wedstrijd bleef middels een 21-25 score in de derde set. De 25-22 in de vierde set beslechtte het lot van de gasten. Voor US dames 1 was er ook de eerste prijs van het nieuwe seizoen. Zij kregen van de Nevobo de sportiviteitsprijs van de Topdivisie voor het seizoen 2019/2020 uitgereikt.

PDK Huizen heeft de tweede zege van het seizoen binnen. In eigen huis versloegen ze Volley Tilburg in drie sets. De gasten kwamen per set op 19, 11 en 21 punten. Met name in de tweede set was de puntenoogst wel erg schraal. Het stond er nogal berustend op de Facebookpagina van Volley Tilburg: “Helaas is het niet anders: een 3-0 nederlaag tegen PDK.  We lieten te laat in de wedstrijd pas het achterste van onze tong zien. We nemen alle punten de komende week mee om volgende week thuis te mogen vlammen”

Twee tegen elkaar spelende teams vielen voor wat de uitslag betreft in herhaling. Sliedrecht Sport dames2 leed de tweede nederlaag van het seizoen, VV Utrecht kon de tweede zege bijschrijven. Na twee sets (25-21, 25-27) hadden de gasten uit de Domstad de juiste wapens gevonden voor succes. Met 16-25 en 17-25 sloegen ze grote gaten in de eindstand.

Zaanstad, vorige week de bedwinger van Sliedrecht Sport2, speelde de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. VCN dames2 was op bezoek. En zij wilden dat niet langer dan strikt noodzakelijk laten duren. De eerste set was met 24-26 de langste, daarna volgden 21-25 en 22-25. Met dus een de 0-3 zege als eindresultaat.

De stand:

• 1, VV Utrecht met 2-6.
  • 2 en 3, PDK en VCN2 met 2-5.
  • 4 t/m 6, Ledûb, Zaanstad en US met 1-3 en 2-3.
  • 7 en 8, Rivo en Volley Tilburg met 2-1.
  • 9 t/m 12, Voltena, VollinGo, Activia en Sliedrecht2 met resp. 0-0, 1-0 en 2-0.