Team 22 blijft ongeslagen op Willy Damhuis Toernooi.

VoV, 26-09-2021. 12:30 uur. Gisteren werd in Ootmarsum het Willy Damhuis toernooi gespeeld ter nagedachtenis aan de voormalige teammanager van Set-Up dames 1. Set-Up was gastheer voor VV Utrecht, Voltena en Team 22 Papendal.  De vierkamp begon vroeg, al om 10:00 uur (mini-tijd0 werd er voor het eerst gefloten.

Laten we beginnen met Team 22: De oranje beloften en een enkele Oranje routinier begonnen het toernooi als tweede wedstrijd ’s morgens tegen Voltena, in welke ploeg de Olympiër Raïsa Schoon onder andere voor de spelverdeling zorgde. Voltena was een taaie tegenstander, verdedigde veel en had aan het net een paar doortastende dames staan. Tot 20-22 had team 22 via onder andere scores van Elles Dambink en Fleur Savelkoel een voorsprong, Voltena draaide dat om naar 23-22 en had daarna de langste adem. Met 26-24 wonnen ze de eerste set.

Daarna liet Team 22 zich niet meer verrassen, trok in vele lange rally’s aan het langste eind en de makkelijk scorende Britte Stuut, Elles Dambrink, Fleur Savelkoel en Iris Vos zorgden voor een dikke 12-25 zege. In de derde set liep team 22 na 5-5 uit naar 5-8, bleef op de side out steeds drie punten voor en via een ace na 11-14 pakten ze de 11-15 en 1-2 overwinning.

Tegen VV Utrecht won Team 22 met 2-0. Met 25-15 en 25-21 waren ze te sterk voor de Eredivisiedebutant. En tegen Set- Up ’65 besliste de Oranje toekomst de strijd ook met 2-0. De 25-18 en 25-15 lieten niets aan onduidelijkheid over.

Set-Up ’65 vs. VV Utrecht eindigde in 3-0 voor de thuisploeg.  Als eerste partij en werden er nog drie sets gespeeld, later in verband met het wedstrijdschema twee. Set-Up had met Martine Stevelink en Daphne Giesselink twee gastspeelsters van Dames 2 in de ploeg, bij VV Utrecht stond voormalig Set-Up spelverdeelster Kiki von Piekartz op spelverdeling. In verband met een (lichte) blessure bij Ana Rekar en een huwelijksreis van Robin van de Velde.

Set-Up maakte serverend een bijzonder sterke indruk en wist met veel servedruk de eerste set na 8-12 en 9-17 met 15-25 te winnen. In de tweede set kwam VVU van 8-16 terug naar 17-19 eb 19-20. Net op tijd herpakte Set-Up zich, Marlies Eertman scoorde de 20-24 en met een ace werd de set binnengehaald. In de tiebreak bleef Set-Up de sterkere ploeg. Via 3-7 en 6-10 werd met 10-15 de volle buit gepakt.

Set-Up verloor vervolgens van Voltena met 2-0 via 25-15 en 25-21. Ook tegen Team 22 was de ploeg van Brahim Abchir niet opgewassen. Dat werd via 25-18 en 25-15 ook een 2-0 nederlaag.

Het duel tussen Voltena en VV Utrecht eindigde in 0-2. Utrecht pakte beide sets met 25-18.

Resumerend bleef Team 22 dus ongeslagen en won het Willy Damhuis Toernooi. De andere drie ploegen wonnen allemaal één wedstrijd.

Volleybalfotograaf Rudy van ’t Rood was na de middag bij dit toernooi voor een fotoreportage. Die kunt u zien via   DEZE LINK  Veel kijkplezier.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood.