Team 22, VVU en Peelpush winnen op zondag.

VoV,  31-10-2021. 18:38 uur. Drie Eredivisie partijen bij de dames stonden er voor vanmiddag op de planning. Team 22 vs. VCN, VVU vs. Eurosped en Peelpush vs. FAST. Alle drie met een aantrekkelijk affiche.

Bij Team 22 vs. VCN stonden twee nog ongeslagen ploegen tegenover elkaar in Ede en dan is het maar de vraag wie die status vasthoudt. Tot 4-4 kon VCN in de eerste set meekomen, daarna domineerde en dicteerde Team 22 het gebeuren binnen de lijnen. Met veel servedruk  zorgden ze voor een ruim verschil bij 11-5. En Team 22 stoomde door naar 14-8 en 20-9. Geen houden aan voor VCN, Elles Dambrink, Fleur Savelkoel en Britte Stuut bleven naar hartenlust scoren totdat de teller op 25-10 stond.

Team 22 was na 7-8 in de tweede set weer niet af te stoppen. VCN kreeg even geen been aan de trapper en werd via 12-8 en 16-12 naar een 20-14 achterstand bij het begin van de big point points gespeeld. Opnieuw was de aanvalskracht van Team 22 hen te machtig, Louise Bijlsma en Lana Lijkendijk konden nog wat puntjes sprokkelen maar het was niet goed genoeg om de Talenten in de problemen te brengen, met 25-18 werd het 2-0.

De derde set was tot aan het middendeel (14-14) gelijk opgaand. VCN was nu een gelijkwaardig tegenstander, had bij 6-7 en 10-11 zelfs een puntje voor, maar moest dat ook steeds weer vlot prijsgeven. Na 14-14 zorgden een foutserve en twee aces van Britte Stuut voor de 17-14 tussenstand, een technische fout bracht het verschil op vier. Die tik kwam VCN niet meer te boven, de 3-0 zege werd daarna met 25-21 binnengehaald.

Team 22 was op alle scorende onderdelen beter, zo sloten met een eigen score van 49 om 27 punten af. Elles Dambrink werd met 14 punten de topscorer, bij VCN kreeg Maureen Weernekers de meeste punten achter haar naam, totaal 7.

Eurosped leed in Utrecht de zesde nederlaag van het seizoen. VV Utrecht stuurde hen met een 3-1 nederlaag weer naar Vroomshoop. In de eerste set kwam de ploeg van Petra Groenland een paar keer sterk van achterstanden terug (10-6 werd 10-10 en 15-13 werd 15-16). Bij de bigpoints stonden ze op 18-20 en 21-22 voor en verloren toch nog met 25-22.

In set twee was Eurosped in het begin heer en meester en konden ze een ruime voorsprong opbouwen (4-11) die ze via 9-14 en 13-20 naar de eindstreep brachten (17-25), waarmee de stand op 1-1 in set kwam.

In de derde set waren de rollen omgedraaid. VVU nam een aantal keren een voorsprong tot aan 9-9, sloeg toen een gaatje naar 13-9 en ging via 16-11 en 21-14 naar een ruime 25-17 zege. Eurosped kon in de vierde set tot 19-19 vertrouwen houden dat er een tiebreak in zat. Echter na 22-20 sloeg VVU zich in een keer naar de 25-20 zege.

Jolien Sinnema van VVU werd met 15 punten, inclusief 5 aces, topscorer van de partij. Lisanne Baak van Eurosped bleef er eentje bij haar achter. Serverend en aanvallend had VVU een 47 om 37 voordeel, blokkerend was het voordeel voor Eurosped met 3 om 9.

In Meijel stond de Limburgse derby tussen Peelpush en FAST in de agenda. Ook een prachtig affiche dat qua spanning helemaal aan de verwachtingen voldeed. Alleen al de setstanden 25-23, 25-23, 27-29, 22-25 en 16-14 zijn al goed voor talloze spannende momenten in de set finales.

In de openingsset kwam FAST van 22-19 terug naar 22-22 en van 24-22 naar 24-23 voordat Celine Keijsers de set in het voordeel van Peelpush besliste. In de tweede set leek Veerle van den Heuvel haar ploeg in de race te houden voor winst toen een 24-21 stand naar 24-23 werd getild. Annette ter Hedde scoorde juist op tijd de winnende treffer.

FAST stond ruim voor in de vierde set (14-20) maar hoe dichter de ploegen bij de finish kwamen hoe kleiner werd het verschil Bij 19-23 volgde de eerste time-out van FAST, bij 22-24 de tweede. Met een supersnelle mid combinatie dwongen de gasten daarna met 22-25 de tiebreak af.

FAST kwam dus weer van 2-0 achter naar 2-2 gelijk. Maar verder liet Peelpush het ook niet komen, althans toen het scorebord 8-2 bij de veldwissel aangaf leek het een gelopen race. Niks was minder waar, met punten van Lisan Simonsma en kadootjes van Peelpush kwam FAST helemaal terug in de wedstrijd en had bij 11-11 weer goede papieren voor de zege. Op de side out werd het 14-14, waarna Peelpush met twee blokpunten alsnog de winst opeiste.

Celine Keijsers werd met 22 punten topscorer van de partij. FAST had de betere eigen score (+16) maar ook de veel hogere foutenlast.