Team Anne Buijs wint in Turkije

VoV, 24-10-2017. 6:28 uur. Anne Buijs heeft met Nilufer BLD in Turkije de eerste overwinning behaald. Tegen Cannakkale BLD lieten ze een mooie 3-0 uitslag noteren, waarbij de tegenpartij 14, 20 en 16 punten meekreeg. Anne Buijs was scorend vooral in de derde set goed op dreef.

In de eerste doorgang pakte ze haar puntjes mee (5-3 en 17-11) terwijl ze in de tweede belangrijk was bij het teniet doen van de opgelopen 2-6 achterstand. Eerst bij 3-6 en even later maakte ze de 8-7. In de derde doorgang nam ze de 8-0 voor haar rekening en vervolgens de drie scores op rij van 12-3 naar 14-4. Haar ploeg zag de grote voorsprong van 15-5 tot 15-11 slinken, maar behield wel het initiatief en de leiding. Bij de big points scoorde Anne Buijs weer een hattrick, 21-15 en 22 en 23-16.

Bursa, de ploeg van Yvon Beliën verloor de uitwedstrijd bij Seramiksan met 3-2. In de vierde set werd middels 20-25 de tiebreak verdiend, nadat eerder met 23-25, 25-22 en 25-23 een 2-1 achterstand was opgelopen. De vijfde set ging met 15-13 verloren.  Yvon Beliën nam in totaal 14 punten voor haar rekening.

Lonneke Sloetjes kwam niet in aktie bij VakifBank. Ook Zhu Ting ontbrak eerst in de basiszes, maar toen de 2-0 voorsprong (twee keer 25-16) door Kameroglu in 2-2 was veranderd  (23-25 en 13-25) werd haar hulp wel ingeroepen.

De eerste twee sets waren met groot verschil voor de ploeg van Guidetti, op 23-23 in de derde set zette topscorer Kulan , totaal 31 punten, Kameroglu op setpoint, dat prompt door Lazarevic werd verzilverd.  De vierde set had VakifBank niets in te brengen, via 2-8 en 8-17 en 11-20 werd het 13-25.  Na 5-0 en 10-5 in de vijfde set kon Aydemir met een ace de 3-2 winst met 15-9 binnen halen.

Bij de mannen leed Niels Klapwijk met Inegöl een 1-3 nederlaag op eigen veld tegen Maliye Piyango. Drie sets was er nauwelijks verschil. Na twee keer 23-25 won de ploeg van Klapwijk de derde set met 39-37 (!)  en verloor de vierde met 19-25. Niels Klapwijk scoorde totaal 20 punten, Oliver Venno nam er bij de tegenstander 30 voor zijn rekening.

Inegöl staat na 6 wedstrijden, 2 keer winst en 4 keer verlies, op de negende plaats van de ranglijst.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto FIVB.