Team Baasdam verliest van team Marring

VoV, 18-02-2022. 6:23 uur. Hermes Oostende deed afgelopen woensdag geen goede zaken in de wedstrijd tegen Asterix Avo dat juist door de 3-1 zege alle kansen op het ticket voor de play-offs om de landstitel openhield. Beide teams zijn directe concurrenten van elkaar voor plek vier, die nu nog door Charleroi bezet wordt. Charleroi staat op 12-19, Asterix Avo op 12-17 en Oostende op 11-16.

Oostende verloor met 3-1 via de setstanden 20-25, 26-24, 25-23 en nogmaals 26-24. Tot aan de hele grote bigpoints ging het er drie sets spannend aan toe, maar op de gelijke stand in de finales was het steeds Asterix Avo dat de beslissende punten maakte. Oostende kreeg in de verloren drie sets geen enkel setpoint.

In de eerste set was de serie van 16-17 naar 16-20 de basis voor de 20-25 winst, in de volgende set kwam Oostende met 16-10 en 22-15 achter, maar een imposante inhaalrace bracht hen bij 24-24 op gelijke hoogte. Asterix deelde daarna net op tijd de beslissende klappen uit.

In de derde set een soortgelijk verhaal, opnieuw maakte Oostende een achterstand (14-17) in de twintig goed. Bij 23-23 ging het er weer om wie de cruciale punten zou scoren en opnieuw was het de ploeg van Nova Marring dat de winst naar zich toetrok. Met 25-23.

In set vier liepen de teams, met af en toe een klein verschil in de tussenstand, gelijk op tot aan 24-24, waarna zich de finale van set twee en drie herhaalde. Asterix Avo scoorde de laatste twee punten en won met 26-24.

Bij de thuisploeg scoorde Nova Marring 22 keer, Laura Overwater pakte 13 puntjes mee en Nynke Hofstede, die een invalbeurt had kreeg geen punten achter haar naam.  Merle Baasdam maakte voor Oostende 14 punten, Lisa Nobel scoorde 13 keer en Loladina Zwaanswijk had 1 keer succes tijdens een invalbeurt. Fanny Lafeber speelde niet.

De eigen score sloot met plus vier in het voordeel van Asterix Avo af. Ze maakten 6 blokpunten meer en kregen 2 aanvallende punten minder op het matchreport.

Oostende heeft nog vijf wedstrijden te gaan om zich naar de top vier en het bijhorende ticket voor de play-offs te spelen. Voor Asterix Avo zijn dat er nog vier. Beide teams kunnen het zich niet meer permitteren om steken te laten vallen. Charleroi zou daar volop van kunnen profiteren.