Team Daalderop klopt team Buijs in Italië

VoV, 14-11-2023. 5:50 uur. In de serie A1 bij de dames ziet de ranglijst na afgelopen weekend er als volgt uit:

• 01> Conegliano 6-18 (Robin de Kruijf)
  • 02> Novara 7-18 (Anne Buijs)
  • 03> Scandicci 6-16
  • 04> Vero Volley Milano 6-14 (Nika Daalderop)
  • 14> Trentino 7-2

De topper van afgelopen weekend was Novara, dat nog zonder de geblesseerde Anne Buijs aantrad, tegen Vero Volley Milano van Nika Daalderop. De gasten wonnen de wedstrijd via o.a. 9 om 18 blokpunten en 49 om 55 aanvallende scores. Dat waren voor de 16-25, 25-23, 23-25 en 21-25 setstanden de belangrijkste verschillen in de eigen punten. Bij Novara scoorde Vita Akimova 24 keer, Paola Egonu overtrof haar met haar punten voor Milano. Zij maakte er 30. Nika Daalderop liet er 8 noteren.

Conegliano van Robin de Kruijf, die 10 keer scoorde, rekende in drie sets af met Firenze. Hun gasten kregen per set 15, 21 en 17 punten mee. Isabelle Haak werd met 19 treffers topscorer, Bij Firenze scoorde onder andere de Duitse Lina Alsmeier 11 keer.

Pinerolo gaf Volley Roma met 3-0 (23, 21, 20) het nakijken. Tessa Polder maakte 7 punten. Haar ploeg was aan het net met blokpunten en aanvallende punten beduidend beter gezien de 57 om 42 eigen score voor die onderdelen.

Scandicci won thuis met 3-0 van Vallefoglia. Setstanden 25-23, 25-14 en 25-21. Na de eerste set was de thuisploeg in de tweede oppermachtig en in de derde stond er aan het eind ook een redelijk verschil op het scorebord. Ekaterina Antropova scoorde 15 keer, Carol maakte er 13 en Zhu Ting 11. Bij Vallefoglia had Laura Dijkema ook 1 keer succes.

Juliët Lohuis leed met Casalmaggiore op eigen veld een 1-3 nederlaag tegen Busto Arsizio. Na 20-25 en 16-25 kon Casalmaggiore met 25-17 iets terugdoen. In de vierde set waren ze dicht bij een tiebreak, maar met 24-26 ging de vijfde set net niet door. Juliët Lohuis scoorde 4 keer.

Verder won rode lantaarndrager Trentino met 3-2 van Cuneo in een wedstrijd waar vier sets met 2 puntjes verschil werden beslist en leed Bergamo een 2-3 nederlaag tegen Chieri ’76. Na de 23-25 en 25-23 werd het via 25-18 en 15-25 nog 2-2, waarna de gasten de vijfde set met 11-15 wonnen.