Team de Kruijf schakelt team Buijs uit in Serie A1

VoV, 15-04-2024. 11:44 uur. De beslissende derde wedstrijd tussen Conegliano en Novara is een 3-0 zege voor de ploeg van Robin de Kruijf geworden. Novara had met en 3-2 thuiszege een derde duel afgedwongen maar was daarin met 25-19, 25-22 en 25-20 voor 5.350 toeschouwers de mindere.

Conegliano nam in de eerste set na 6-6 afstand naar 11-6 en na 13-10 naar 18-10. De zege kwam daarna niet meer in gevaar. In de tweede set maakte Novara van 18-15 achter een 18-19 voorsprong, maar kreeg bij de gelijke 22-22 stand een driepunter tegen voor 25-22. In de derde set kon de thuisploeg na 15-14 het verschil maken via 19-15 en 23-18 werd met 25-20 gewonnen.

Zowel Robin de Kruijf al Anne Buijs kregen geen speeltijd. Bij Conegliano werd Kathryn Plummer MVP, ze scoorde 15 keer. Ook Isabelle Haak haalde met 18 treffers en Kelsey Robinson met 12 treffers de dubbele cijfers. Bij Novara slaagde daar alleen Marina Markova in, zij liet er 15 noteren.

Zowel de spelverdeelsters Wolosz (Conegliano) als Bosio (Novara) gaven 86 set ups aan hun ploeggenoten. Conegliano haalde daar een scoringspercentage van 58% mee, Novara 44%. Tegenstander in de finale is Scandicci, woensdag is de eerste wedstrijd in de ‘best of five’ serie.