Vizier op volleybal

 

Team en staf Sovoco Dames1 compleet

VoV, 10-04-2020. 4:25 uur. Terwijl alle activiteiten noodgedwongen stilliggen, heeft Sovoco D1 zowel het team als de staf al rond voor het seizoen 2020-2021. Komend seizoen zal het team onder leiding staan van de in Soesterberg woonachtige Floris Verhijde.

De ervaren trainer was eerder actief voor Energo Beers, Favorita, Keistad D1, als assistent-bondscoach van dames paravolleybal team en voor Vives D1. Bij de laatste club kwam hij Sovoco D1 geregeld tegen in promotie/degradatie wedstrijden. Verhijde zal geassisteerd worden door Antonietta Carta.

De gesprekken die zijn gevoerd gaven zowel de Technische Commissie als Verhijde een goed gevoel. ‘De ambitie en de mix van ervaring en ook willen (bij) leren, spreken mij zeer aan’, aldus Verhijde. Sovoco is verheugd de trainer na meerdere eerdere pogingen binnengehaald te hebben.

Het huidige seizoen stond lange tijd onder leiding van een geïmproviseerde staf van maar liefst vijf man, na het overlijden van trainer Martijn Schoemans en vervolgens het ontbreken van de klik met zijn vervanger Remco Kerkhoven. Het is daarom een opsteker om nu al de staf rond te hebben. Er is een contract aangegaan voor drie seizoenen, met jaarlijkse evaluatiemomenten, om een stabiele toekomst te waarborgen.

Maar liefst 11 van de 12 speelsters blijven het team trouw. Evi Innemee heeft besloten te stoppen met volleybal. Haar vervangster is ook al bekend. Britt van Dijk is 25, speelde tot haar verhuizing naar Naarden bij Compaen D2 – tegenstander van Sovoco D1 – en komt het team op de passer/loper positie versterken.

Het huidige seizoen kwam abrupt tot een einde door de corona-crisis, midden in een spannende strijd om het kampioenschap. Na enkele weken kwam het verlossende woord van de bond; Sovoco D1 zal promoveren naar de 2e divisie. Trainers en speelsters kunnen niet wachten tot zij samen in de zaal aan de slag mogen gaan.

gh @ VoV, bron persbericht TC Sovoco.