Team en staf van Taurus bedankt zich

Afgelopen zondag was de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen van Taurus in de Kruisboog. SV Dynamo kwam op bezoek voor de wedstrijd om de zevende en achtste plek. Anders dan vorige week was de zaal lekker gevuld met publiek en had de thuisploeg er goede zin in.

De start was echter buitengewoon aarzelend. De pass was niet volledig onder controle en met name het aantal servefouten was veel te hoog. Toch bleef de groep en de staf redelijk positief en geloofde er in dat het tij gekeerd zou kunnen worden. Taurus vocht zich punt voor punt terug en kwam in het tweede deel van de set wel beter uit de verf, zonder echt aanspraak te kunnen maken op een goed resultaat. Met 19-25 was de eerste set dan ook de prooi voor de bezoeksters.

In de tweede set ging Taurus iets beter van start, maar ook nu kwam het wel een minibreak achter. Op alle fronten werd iets beter gespeeld en SV Dynamo werd gaande de set steeds iets meer onder druk gezet. Met name de indrukwekkende klappen van midden Rianne  en diagonaal Mandy maakten indruk. Taurus boog de kleine achterstand om in een kleine voorsprong en met 26-24 was de tweede set gelukkig voor de thuisploeg.

In de derde set speelde Taurus gewoon prima. SV Dynamo deed wel mee, maar het betere van het spel was voor de thuisspelende ploeg. Langzaam pakte Taurus een voorsprong en hield die vast tot het eind van de set. Met 25-22 was ook set drie voor de Houtense stieren.

In de vierde set leek SV Dynamo lang de kluts kwijt. Taurus nam een flinke voorsprong en de Apeldoornse dames waren niet in staat degelijk weerstand te bieden. In het tweede deel van de set ging Dynamo wel weer iets beter spelen en verslapte Taurus iets, maar al met al was het verschil gemaakt en werd de thuisploeg toch zevende in deze competitie.

De komende weken zal de carrousel op gang komen van vertrekkende speelsters,  geïnteresseerde speelsters, meetrainen en gesprekjes. Wat de toekomst van Taurus dames exact gaat brengen staat nog open, maar het enthousiasme om iets moois neer te zetten is er in Houten nog altijd.

Via deze weg willen staf en team iedereen bedanken die het volleyballen op het hoogste niveau in Houten heeft mogelijk gemaakt. De sponsors, de mensen van de stichting, de mensen uit de club en uiteraard onze nooit verzakende manager Ronald Koekoek hebben alle voorwaarden goed vormgegeven. Daarnaast gaat enorme dank uit naar alle trouwe supporters die ons in heinde en verre kwamen aanmoedigen.

(Wedstrijdverslag van Arjen Schimmel, trainer coach Taurus dames 1)