Team Grothues koploper, Asterix Avo uit Belgische Beker.

VoV, 02-12-2021. 11:04 uur. Panathinaikos heeft gisteravond de koppositie middels een 3-1 zege op Olympiakos kunnen vasthouden. Voor de wedstrijd stonden ze in de stand één puntje voor. Via 25-19, 25-23, 23-25 en 25-22 pakten ze de volle buit en namen ze vier punten afstand van een van hun naaste belagers.

De ploeg van Grothues had een nerveuse start en kwam in de eerste set met 6-11 achter. De aanmoedigingen van de  fans hielpen hen bij de inhaalrace naar 12-13, waarna er op 15-15 een gelijke stand op het scorebord stond. Na 17-17 sloeg Panathinaikos zich naar 22-18 en won met 25-19. In de tweede set blokkeerde Stepanenko de thuisploeg na 22-22 naar 23-22 en pakte de thuisploeg vervolgens de 25-23 zege.

In de derde set waren de rollen omgedraaid, Panathinaikos kon de 9-13 achterstand bij 17-18 bijna goedmaken, maar slaagde er niet in om de wedstrijd in drie sets te beslissen. De gasten trokken deze keer met 23-25 aan het langste eind. In de vierde doorgang maakte de ploeg van Grothues na 18-17 het verschil naar de 25-22 winst.

Maret Grothues scoorde 7 keer. De totale punten kwamen via 65 om 66 aanvallende scores, 7 om 4 aces, 9 om 11 blokpunten en 10 om 17 fouten van de tegenstander op het scorebord.

In Beveren werd gisteravond de kwartfinale in de Beker van België gespeeld tussen Asterix Avo en VDK Gent. Gent is de huidige koploper, Asterix Avo staat in het rechter rijtje. Asterix Avo leed een 1-3 nederlaag en werd zo uitgeschakeld voor verdere deelname. Nova Marring kon met haar regelmatige scores in de eerste set niet voorkomen dat Gent naar 12-18 uitliep, waarop de time-outs zich in snel tempo bij 15-18, Gent, 15-20 Asterix en 17-22, nogmaals Gent na een dankjewel score van Marring, opvolgden. Gent won met 18-25.

In de tweede set waren de verschillen een stuk kleiner. De 22-22 van Asterix Avo wist Gent via Laure Flament, een dankjewel score en een driemeter aanval te veranderen in 22-25. Asterix Avo had in de aanloop naar de big points een achterstand van een punt of vier bij 20-20, time out Gent, ongedaan gemaakt.

De derde set kende net zo’n spannend verloop als de tweede, alleen stond nu Asterix Avo de meeste tijd aan de goede kant van de score zoals bij 9-6, 14-13 en 22-20. Iris Vandewiele (Gent) scoorde 22-21, Asterix ging naar de kant, maakte de side out (23-21) waarna zich deze gang van zaken ook voor de 23-22 en 24-23 (omloopscore Marlies Janssens) stand herhaalde. Vanaf positie vier besliste Asterix via een via de handen uitgeslagen aanval de set met 25-23.

In de vierde set liet Gent zich niet meer verrassen en nam meteen het initiatief. Via 5-10 en 13-16 kwamen ze met vier punten voor over de drempel van de twintig puntengrens (17-21) Nova Marring kon nog één keer tegenscoren (18-22) voordat Gent de laatste drie punten liet noteren. Een netfout en een kill-block maakten uiteindelijk 18-25 en 1-3, waarmee Gent naar de halve finale in de Beker van België gaat.

Een van de andere partijen in de kwartfinale is Hermes Oostende vs. Oudegem. Dat duel staat voor aanstaande zaterdag op het programma.