Team Nynke Oud verrast Schwerin

VoV, 22-03-2019. 5:45 uur. In de Bundesliga werd gisteravond een wedstrijd ingehaald. In Schwerin speelde de ploeg van Tessa Polder en Britt Bongaerts tegen VC Wiesbaden van spelverdeelster Nynke Oud, die overigens geen speeltijd kreeg. Schwerin was en is de nummer twee in de Bundesliga, Wiesbaden staat achtste. De bezoekers verrasten de thuisploeg door er met een 1-3 zege vandoor te gaan.

De eerste twee sets wonen de gasten op het nippertje met 24-26. In de eerste set veranderden ze een 16-11 en 21-19 achterstand in een nipte zege, in de tweede waren ze op de meetpunten 12-16 en 16-21 de ploeg aan de leiding. Opnieuw werd het nipt, maar de 24-26 betekende wel een 0-2 in sets. De derde set was met 25-21 voor SSC Schwerin, waardoor team en fans nog in een tiebreak zege mochten geloven. Daar stak Wiesbaden een stokje voor, de 16-15 achterstand werd een 17-21 voorsprong en 21-25 winst.

Tessa Polder speelde de eerste twee sets en scoorde 6 keer, Britt Bongaerts stond in de laatste twee sets op spelverdeling, zij maakte 1 punt. Wiesbaden speelt zaterdag de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen tegen VfB Suhl. Schwerin blijft tweede en heeft nu vier punten achterstand op koploper Stuttgart, met nog één wedstrijd te gaan. Zij blijven dus tweede.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Nynke Oud.