Team von Piekartz moet uit weer pieken

VoV, 23-02-2018. 6:11 uur. In de kwartfinale van de Challenge Cup verloor Tess von Piekartz met Sm’Aesch Pfeffingen thuis met 1-3 van het Griekse Olympiakos Piraeus. Via de setstanden 25-21, 19-25, 21-25 en 19-25. Net als in de voorgaande twee rondes zal doorgaan naar de volgende ronde in de uitwedstrijd binnengehaald moeten worden.

Meteen vanaf de eerste opslag ging de ploeg van von Piekartz vol in de aanval. Dat leidde tot een 7-1 voorsprong, de Griekse dames kwamen nog naar 9-8 terug, voornamelijk door scores van hun Duitse speelsters Jana Poll en Saskia Hippe. Echter hadden ook zij geen antwoord op de tweede demarrage naar 16-11 en 20-13. Pfeffingen had aan het eind nog genoeg over om de setzege bij te schrijven.

Olympiakos was in de tweede set vanaf het begin serverend en blokkerend op dreef (6-13). Na de 15-21 konden de gasten de setstand gelijk trekken.  Over geluk hadden ze overigens  niet te klagen in het begin van de derde set met scorende balletjes via de netrand, millimeter missers van Pfeffingen en een kopbalscore. Ook de vele servefouten van de thuisploeg werkten niet bepaald mee om de achterstand ongedaan te maken. Dat lukte dus ook niet en met 21-25 ging de winst naar Olympiakos. In de vierde set deed de foutenlast Pfeffingen de das om.

Tess von Piekartz scoorde voor een kleine 900 toeschouwers twee keer tijdens de vier sets dat ze in de basis stond. Bij Olympiakos waren Saskia Hippe (23 punten) en Jana Poll (17 punten) de topscorers.  Uit zal Pfeffingen weer moeten stunten (0-3 of 1-3 winnen) om de golden set af te dwingen.