Vizier op volleybal

 

TEAMKPN Sportfonds steunt Stubbe–van Iersel

VoV, 05-01-2019. 6:28 uur. Beach Team Stubbe – Van Iersel wordt in 2019 ondersteund door het TEAMKPN Sportfonds. Het fonds kondigde eerder al aan het Heren Degen equipe te ondersteunen nadat in 2018 heren 3×3 Basketball, het heren zitvolleybalteam en het 49-ers zeilteam werden ondersteund.

Door de samenwerking met TEAMKPN Sportfonds kunnen Joy Stubbe en Marleen van Iersel zich in 2019 uitstekend voorbereiden op het WK Beachvolleybal in Hamburg (juli 2019). Dit toernooi is belangrijk om kwalificatie af te dwingen voor de Olympische spelen in Tokyo 2020.

Met de ondersteuning van het TEAMKPN Sportfonds kan het team meer investeren in het trainingsprogramma en wedstrijdvoorbereiding. Door extra inzet van een analist, fysio, assistent trainer en wedstrijd analyse software, kan een slag gemaakt worden om de prestaties naar een hoger niveau te tillen.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel zijn erg blij met de toekenning van de bijdrage van het TEAMKPN Sportfonds: “We zijn als zelf organiserend beachvolleybal team geheel afhankelijk van bijdragen van sponsoren. TEAMKPN Sportfonds maakt het voor ons mogelijk als team te focussen op goede resultaten.

Het niveau aan de top ligt zó dicht bij elkaar dat een goede wedstrijd voorbereiding, analyse en daarop gebaseerde strategie en tactiek in wedstrijden het verschil kan maken. Met het team en vaste begeleiding hebben we de drive en potentie om belangrijke stappen te maken en sneller door te groeien. Dankzij de samenwerking met het TEAMKPN Sportfonds nu ook de extra middelen. Hiermee kunnen we investeren in de benodigde ondersteuning om onze gouden ambitie in Tokyo te realiseren.”

Ed Bontrop, manager van het TEAMKPN Sportfonds: “Wij zijn verheugd met het fonds dit project te ondersteunen. De beoordelingscommissie koos unaniem voor dit team, dat niet de makkelijkste weg heeft gekozen om de Olympische Spelen te halen en daarmee voor een unieke prestatie te zorgen. TEAMKPN Sportfonds maakt het voor hen mogelijk om de benodigde extra faciliteiten in het programma op te nemen.

TEAMKPN Sportfonds:  Het door KPN opgerichte fonds is er speciaal voor teamsporten in Nederland. Daarbij ligt de aandacht specifiek op sporten die door NOC*NSF niet tot de focussporten worden gerekend en dus slechts beperkt financieel worden ondersteund. Tot en met 2019 stelt het fonds jaarlijks maximaal 200.000 euro beschikbaar voor zaken als trainingskampen, reis- en verblijfkosten, medische begeleiding of materialen.

gh @ VoV, persbericht en foto TEAMKPN Sportfonds.