Teamprestatie bezorgt Armixtos 4-0 zege

VoV, 16-10-2019. 5:31 uur. Afgelopen weekend speelden wij thuis in de Pijp tegen AVV Keistad uit Amersfoort. Wij wisten al dat het een spannende wedstrijd zou worden, nu wij in de stand op de eerste plek stonden en Keistad op de tweede. In de basis, begonnen we met Lindsay als spelverdeelster, Iris als diagonaal, Misha en Sandrijn als hoofdblokkeersters, Lotte en Denise als passer lopers , en last but not least, Marscha als libero.

Wij zijn de eerste set zeer sterk gestart met goed passen en service-druk waardoor wij de hele tijd een paar puntjes voor stonden. Tegen het einde van de set bouwden we een ‘Groene Muur’ aan het net met 5 blocks wat ons een winnende eindstand van 25-17 bezorgde!

De tegenstander maakte het ons zeker niet makkelijk in de tweede set.. er waren veel lange rallies en goed geslagen ballen van onze aanvallers.. helaas maakte de scheidsrechter een paar discutabele beslissingen en de tegenstander kwam dichterbij. Gelukkig kwam de Groene Muur weer succesvol in actie met nog zes bloks en wonnen wij ook deze set! Dit keer met 25-21.

In de derde set stonden we steeds 2-3 punten achter op onze tegenstander. Ze sloegen niet langer maar prikten de bal precies op de juiste plekken. We behielden echter onze focus wat resulteerde in een paar mooie series van achter de service lijn. Deze set werd zo ook van ons, we wonnen met 25-23.

De vierde set was een beetje rommelig. Later in de set werden er minder foutjes gemaakt aan onze kant. Daarnaast floot de scheidsrechter een aantal keer in ons voordeel, waardoor we uiteindelijk ook hier, met 25-21, de winst pakten!

Wij zijn heel blij met het resultaat, het was zeker geen makkelijke 4-0 overwinning. Onze tegenstander was erg goed. Het was zeker een uitdaging. Iedereen uit The Green Army heeft gespeeld dus het was een echte overwinning als team!

Volgende week spelen we weer thuis om 15:00 uur in De Pijp. Deze keer tegen Zaanstad! Hopelijk zien we jullie op de tribune!

gh @ VoV, verslag van / via Lotte Hess, Armixtos Dames 1. Foto Jan van den Noort.