Teamprestatie Hands Up levert vijf punten op

VoV, 28-11-2021. 12:39 uur. In wat, waarschijnlijk, de laatste wedstrijd van het kalenderjaar was, heeft Hands-Up H1 zich van de beste kant laten zien. Met knap teamwork en veel inzet wist Hands-Up VC Polaris met lege handen terug te sturen naar Helmond.

Met Stan van Dreumel op het midden, die een uitstekende wedstrijd speelde, werd rommelig begonnen. De thuisploeg keek vlot tegen een 12-18 achterstand aan. De Berlicumse mannen realiseerden dat zij zelf de touwtjes in handen moesten nemen en met goed middenspel werd langzaam terug geknokt in deze set. Spelverdeler Gerben Elissen kwam op service en zorgde voor een serviceserie van 8 punten, waardoor na zijn serie de stand van 23-21 op het bord stond. De spanning was volledig terug toen Polaris de volgende punten wist te pakken en bij 24-25 op het eerste setpoint kwam. Dit setpoint werd afgewend door een goede side-out en via de service van Roel van Dreumel pakte HU de eerste set met 27-25.

HU voelde dat zij de overhand moesten hebben in de wedstrijd en kwam fel uit de startblokken in set twee. Via een sterk passende Mümin Raif konden alle aanvallers in stelling worden gebracht, waardoor het blok van de Helmondse bezoekers zichzelf geen raad wist. Vele combinaties werden gespeeld, waarbij prikballen en geslagen ballen werden afgewisseld. Bij 16-14 gaf HU extra gas bij en liep soeverein uit. Deze set ging probleemloos met 25-17 naar Hands-Up.

De derde set is altijd een lastige set voor Hands-Up, dat was nu niet anders in het begin van deze set. Polaris streed voor hun laatste kans en zagen zelfs enkele opstellingsfouten bij HU, die de scheidsrechters niet zagen. Ironisch genoeg maakte Polaris zelf een opstellingsfout en toen leek het verzet gebroken.
Een ontketende Duco Fronik maakte het verschil op de belangrijke momenten. 25-20 was het resultaat.

Met een, iets te, ontspannen sfeer werd begonnen aan de laatste set. Hands-Up wilde de laatste set en daarmee de volle punten pakken, maar dit was niet terug te zien bij de start. Het lukte niet om een groot gat te slaan. Sterker nog, bij 13-14 maakte Polaris een gaatje naar 13-16. Na een time-out en vurige woorden van Rik Kamminga werd het goede spel weer teruggepakt. Geholpen door wederom een serviceserie van Gerben Elissen (7 punten), werd het vuur teruggevonden. Alle aanvallers konden gevonden worden en servicewissel Lucas Arens ontregelde het spel aan de kant van Polaris. Bij 24-21 kreeg HU het eerste matchpoint. Polaris stribbelde nog even tegen, maar ‘de tandem’ spelverdeler-midden haperde niet op het beslissende moment en zo werd ook de vierde set gepakt.

Een 4-0 overwinning, vijf punten en een goed gevoel om deze periode af te sluiten. We hopen met elkaar dat we in het nieuwe kalenderjaar weer met elkaar op het veld mogen staan en dit seizoen mogen afmaken, het liefste natuurlijk met de steun van ons publiek.  Stay safe!

gh @ VoV, verslag van Gerben Elissen, Hands Up Heren 1.