Teleurstelling bij Kalinko D1 na verlies vs. VIVES

VoV, 28-03-2022. 6:20 uur. Zaterdag 26 maart: de wedstrijd tegen de huidige nummer 3 Vives D1. De volleybalsters van Kalinko D1 reisden af naar IJsselstein voor de wedstrijd om 19:00 uur. Na nog een hapje eten keken we de voorgaande wedstrijd van Vives H1, die wat uitliep. Daarna waren wij aan de beurt.

In de 1e set starten we met Iris en Elena als passer-lopers, Sharon en Nienke op midden, Alinda op diagonaal, Lisan als spelverdeler en Sanne als libero. We beginnen met sterk spel en lopen uit tot 4 voorsprong. Maar langzaam komt Vives terug door een hoge servicedruk. Rond 10-10 komen ze langszij. We blijven ze wel op de hielen met 2 puntjes achterstand, maar trekken helaas aan het kortste eind: 25-22 voor Vives.

De 2e set startten we weer vol goede moed. We gaan lange tijd gelijk op, totdat we twee puntjes achterraken. Door goede services van onze kant en wat mooie blokjes, keren we de set langzaam naar ons voordeel om. We creƫren drie punten voorsprong en zijn in staat dit tot het einde vast te houden: 21-25 voor Kalinko.

In 3e set lopen we achter feiten aan. We laten Vives het spel bepalen en proberen erbij te blijven. Maar het initiatief in het spel lijken we verloren. De coach probeert er verandering in te brengen door Mae erin te wisselen op de middenpositie, Larissa op de passer-loper plek en Marjolein als spelverdeler. Het heeft effect! De vechtlust lijkt weer wat op te laaien en we komen langzaam dichterbij. Helaas blijkt de achterstand te groot en gaat de set nipt verloren met 25-23.

In de 4e set starten we met bijna dezelfde opstelling als waarmee we de 3e set eindigden. Maar de vechtlust lijkt verdwenen. We zijn minder scorend aan het net en verdedigend hebben we het minder onder controle. We raken op een achterstand van maar liefst 10 punten. We besluiten voor alles of niets te gaan. Er worden nog wat wissels aangevraagd door de coach. Maar helaas gaat uiteindelijk ook deze set verloren met 25-18. Eindstand: 3-1 voor Vives.

Wat een domper: tweemaal verlies na elkaar in belangrijke wedstrijden. Aan mij de schone taak om de verslagen van deze twee wedstrijden te schrijven. Lastig hoor! Helemaal de vinger krijgen achter de reden is moeilijk. Maar zaterdag leek de vechtlust die we op donderdag wel hadden in elk geval een stuk minder aanwezig. Wat ik wel weet is dat verlies ons niet staat. We zijn het niet meer gewend en gaan er alles aan doen om dit de laatste keer te laten zijn!

Volgende keer weer in ons eigen vertrouwde Houtrust om 14.30 uur tegen Woerden D1! We kunnen jullie aanmoediging goed gebruiken. Leuk als je er bent!

gh @ VoV, verslag van en foto via door Larissa Masselink, Kalinko Dames 1.