Ter Horst met Perugia naar finale Coppa Italia

VoV, 31-01-2021. 6:22 uur. Een onverwacht makkelijke zege van Perugia op Trentino heeft hen het ticket voor de finale van de Coppa Italia, die vandaag op de agenda staat, opgeleverd. De ploeg van Nimir Abdel-Aziz en Dick Kooy kwam er niet aan te pas, dit ondanks dat ze onlangs in de competitie wel van de koploper Perugia gewonnen hadden.

Abdel-Aziz had zijn dag waarschijnlijk niet, scoorde maar zes keer en haalde een scoringspercentage van 26% in de aanval. Bij Perugia had diagonaal Leon het vizier wel op scherp staan met 27 treffers van de totaal 59 eigen punten. Daarbij deed ter Horst ook nog met 10 punten een stevige duit in het zakje.  Met een eigen score van 59 om 33 en een aanvallend scoringspercentage van 63% om 42% stak Perugia met kop en schouder ver boven Trentino uit.

In de eerste set kon Trentino een 13-9 achterstand bij 13-13 wegwerken, toen echter de 17-16 veranderde in 20-17 was het gaatje voor de 25-19 setzege geslagen. In set twee nam Perugia een 7-1 voorsprong en bleef verder heel ruim (14-6 en 19-9) aan de goede kant van de score voordat ze met 25-14 afsloten. Met 25-17 pakten ze vervolgens (na 13-9 en 19-13) de finaleplaats, Trentino redelijk gefrustreerd achterlatend. Dick Kooy had invalbeurten en scoorde 2 keer.

De andere halve finale leverde een 3-0 zege op voor Civitanova. Modena kon alleen in de eerste set goed weerstand bieden en had bij 23-24 zelfs kans op setwinst. Met 27-25 lukte dat echter niet. Set twee werd in de big points beslist. Civitanova sloeg zich van 22-21 naar 24-21 en won met 25-22. In de derde set pakte Civitanova bij 23-19 vier punten verschil, die ze naar de finish brachten.

De finale wordt vandaag gespeeld. In de competitie staat Perugia op de eerste plaats, Civitanova is tweede. Dat wordt dus een ‘top of the bill’ spektakel.