Ter Maat begint met zege in Turkije

VoV, 28-10-2019. 11:53 uur. Wouter ter Maat heeft met Fenerbahce de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie gewonnen. Tegen Halkbank boekten ze een 3-1 zege. Na de 29-27 en 26-28 kon zijn ploeg doordrukken en via 25-22 en 25-21 de winst opeisen. Ter Maat had met 26 treffers een fors aandeel in de totale eigen score van 78 punten van zijn team.

Bij de dames was er winst voor THY (Anne Buijs), Aydin BSB (Celeste Plak en Maret Balkestein – Grothues) en Galatasaray (Yvon Beliën). Nicole Koolhaas verloor met 1-3 van VakifBank.

THY zette alle 14 speelsters in tegen Ihtisas, slechts één speelster stond drie sets in de basis. Anne Buijs was één set basissispeelster, ze scoorde 3 keer in deze met 3-0 (11, 17, 14) door haar ploeg gewonnen wedstrijd. De 57 om 22 eigen score zegt wel genoeg.

Celeste Plak (16 punten, 39% scoringspercentage in de aanval) en Maret Balkestein – Grothues (10 punten, 43% scoringspercenage in de aanval) wonnen met hun team Aydin BSB met 3-0 (15, 23, 19) van Karayollari.

Yvon Beliën scoorde 5 keer in het duel Galatasaray tegen Fenerbahce. Beide teams kwamen tot een eigen score van 57 om 57. Teamgenotes Rykhliuk (20 punten) en Vasilantonaki (14 punten) van Beliën droegen daar wezenlijk aan bij, voor Fenerbahce waren Mihajlovic en Vargas (beide 16 punten) en Eda Erdem (11 punten) succesvol. Het werd 3-1 voor Galatasaray, de eerste set verloren ze dik (11-25), daarna werd er drie keer met 25-18 gewonnen.

Nicole Koolhaas verloor met Yesilyurt met 1-3 van VakifBank. Met 12 punten en een scoringspercentage van 79% was Koolhaas goed op dreef bij de thuisploeg, aan de andere kant van het net stonden echter Gabi, Isabella Haak (beide 17 punten) en Ebrar Karakurt (12 punten) de ballen er voor VakifBank in te slaan. Verder won Eczacibasi Vitra met 3-0 (15, 5 , 19) van Besiktas. Kim scoorde 21 keer voor Vitra.