Ter Maat met Fenerbahce op 1-0

VoV, 12-04-2019. 9:11 uur. In de Turkse play-offs bij de mannen heeft Wouter ter Maat met Fenerbahce een 1-0 voorsprong genomen op Halkbank Ankara. Zij wonnen gisteren de eerste wedstrijd met 3-0 via de setstanden 25-22, 28-26 en 25-21. Een scoringspercentage van 50% (11 van de 22 set ups werden een punt) haalde ter Maat. Hij kreeg deze keer geen blokpunten en ook geen aces achter zijn naam. Zijn ploeggenoot Olivia werd met 15 treffers topscorer bij Fenerbahce.

Fenerbahce begon slecht met een 0-4 achterstand in de eerste set, bij 4-4 was dat weggewerkt en ook de 5-8 en 9-12 achter kon men ongedaan maken (bij 16-16).  Na de 21-21 sloeg de thuisploeg toe. In de tweede set veranderde Halkbank een 24-21 achterstand in een 24-25 voorsprong, maar kon het setpoint niet verzilveren. Met 28-26 trok de ploeg van ter Maat de winst nipt over de streep. In de derde set liet Fenerbahce zich na de 22-19 voorsprong niet nog eens verrassen en haalde de winst met 25-21 binnen.

In de andere halve finale won Arkas Spor met 0-3 bij Galatasaray.  Aanstaande dinsdag zijn de returns.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Fenerbahce.