Ter Maat met Paris tweede in Frankrijk

VoV, 25-11-2017. 5:37 uur. Met de Journee 7 van de Franse Ligue A Masculine, de zevende ronde Franse Eredivisie bij de mannen,  werd afgelopen donderdag al een begin gemaakt, gevolgd door twee wedstrijden gisteravond.  Paris Volley van Wouter ter Maat speelde thuis tegen Nice en boekte een ruime 3-0 (20, 19, 15) overwinning die hen op de tweede plaats van de ranglijst bracht. Die is nog niet definitief voor deze week, omdat of Poitiers of Tours er nog voorbij kunnen. Die twee teams spelen vandaag tegen elkaar. Ter Maat was met 17 treffers, aanvallend scoringspercentage van 65%, weer goed bezig en leverde een prima bijdrage aan de zege van zijn ploeg. Nice staat zevende.

Minder goed ging het gisteravond voor het Nederlandse viertal bij Nantes Rezé. Uit bij Montpellier werd met 3-0 (20, 22, 19) verloren. In de eerste twee sets kon tot aan de big points goed partij gegeven worden (1ste set 21-19, 2de set 21-20), maar daarna verloor men de aansluiting. Aan het net maakte Montpellier met 55 om 44 scores voor aanval en blok het verschil.

Robin Overbeeke had niet zijn beste avond, hij scoorde maar 5 keer en bleef na twee sets aan de kant, had in de derde nog wel een invalbeurt. Floris van Rekom nam 7 treffers voor zijn rekening en topscorer van het drietal Nederlandse aanvallers werd midspeler Michael Parkinson die 8 keer ( zeven van de acht aanvallen leverden een punt op) de cijfers op het scorebord voor Nantes deed verspringen. Libero Dirk Sparidans moest 24 keer op de serve van Montpellier in actie komen, 2 keer ging het mis. Nantes staat op een tiende plek, Montpellier is derde.

De derde partij ging tussen Arago de Sète en Toulouse. Sète won met 3-1 en staat nu achtste, Toulouse blijft op de laatste plaats staan.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Jan van den Noort.