Vizier op volleybal

 

Teun Buijs bij USC Münster op non-actief gezet

VoV, 29-10-2020. 1:03 uur. Na vier wedstrijden in het seizoen 2020-2021 heeft USC Münster trainer/ coach Teun Buijs, die vanaf 2017 en nog tot 30 juni 2021 onder contract stond, voortijdig op non-actief gezet. Er was winst (3-2) in de eerste competitiewedstrijd tegen Wiesbaden, daarna werd uit van Schwerin (3-0) verloren, thuis een 2-3 nederlaag geleden tegen Rote Raben en uit weer verloren (3-0) tegen SC Dresden.

Zijn taken worden overgenomen door assistent/ trainster Lisa Thomsen. Bij USC werd voor het laatst in 1994 een trainer/ coach voortijdig naar huis gestuurd. Toen was het de Amerikaanse Sue Woodstra.

Buijs is met directe ingang maar met behoud van salaris, auto en dienstwoning, van zijn verdere verplichtingen jegens de club ontheven en zal ook aanstaande zondag al niet meer langs de lijn staan als de ploeg van spelverdeelster Sarah van Aalen en mid Demi Korevaar het tegen MTV Stuttgart (Lohuis, Jasper) moet opnemen. Ook dan zal Lisa Thomsen verantwoordelijk zijn.

Overigens is zij maar van korte duur trainer/ coach, want in december gaat ze met zwangerschapsverlof en wordt zij tot seizoeneinde opgevolgd door Ralph Bergman, die momenteel nog de functie van ‘Sportliche Leiter’ bij Münster bekleed. In het nieuwe seizoen 2021-2022 zal Thomsen dan weer de hoofdtrainer worden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.