TH: VCN is de nieuwe lijstaanvoerder

VoV, 10-11-2019. 7:27 uur. VCN kwam als winnaar en nieuwe lijstaanvoerder uit het Hoge Noorden terug. In het duel met DIO in Bedum maakte de thuisploeg in set 1 en 2 te veel fouten. Die sets gingen makkelijk de kant van VCN op. DIO herpakte zich door set 3 te winnen. In set 4 bleef de spanning er lang in, maar uiteindelijk begon VNC met 3 punten in tas aan de terugreis naar Capelle beginnen. Geen setstanden van deze partij, die waren nog niet bij de Nevobo ingevoerd.

Donitas verraste niet alleen met een nieuwe naam (Plainwater Donitas) maar ook met de winst in straight sets tegen koploper Zalsman/ Reflex. De ploeg uit Kampen had in het bekertoernooi al een waarschuwing gekregen (3-2 verlies), en werd nu nogmaals op een nederlaag getrakteerd. Een dikke nederlaag met 3-0 via de setstanden 25-18, 25-17 en 25-20.

Webton en Inter Rijswijk maakten er een lange vijfsetter van voor de strijd gestreden was. En uiteindelijk in het voordeel van de ploeg uit Hengelo uitviel. Via 27-25, 17-25, 25-21 en 23-25 kwam de gelijke 2-2 stand op het scorebord. Met 15-12 trok Webton daarna aan het langste eind.

AVV Keistad boekte een 3-0 zege tegen Volley Tilburg. In de eerste twee sets hielden ze de tegenstander onder de twintig, in de derde set was Volley Tilburg dicht bij verlenging van de wedstrijd, maar met 25-23 stak Keistad daar een stokje voor.

USV Protos herhaalde drie keer dezelfde set score als uitslag. Alleen in de tweede set wist SV Dynamo II met 24-26 aan de goede kant van de score te blijven, de overige sets gingen allemaal met 25-22 naar de ploeg uit Utrecht.

Voor vandaag staat nog de wedstrijd tussen Peelpush tegen HLB van Daal/DS op het programma. Om 15:30 uur in Meijel.

De stand is nu: VCN 7-18, Reflex 7-15, Keistad 7-14 en Donitas 5-13, dat er dus op verliespunten het beste voorstaat. Nummer vijf is Protos met 7-13. Webton sluit het linker rijtje af met 7-10. Rechts staan van Daal 6-8, SV Dynamo II 6-7, Volley Tilburg 7-6, Inter Rijswijk 7-5, Peelpush 5-4 en DIO met 7-4.