THA: Volle buit voor topteams Sudosa en VC Sneek

VoV, 10-03-2024. 8:23 uur. In de Topdivisie B bij de mannen was er bij vier wedstrijden een duel tussen teams uit het linke rijtje tegen teams uit het rechter. In twee gevallen zelfs een confrontatie tussen de top twee en de onderste twee. In casu Sudosa-Desto vs. Webton en VC Sneek vs. Olhaco.

Sudosa-Desto vs. Webton werd een 3-0 zege voor de ploeg uit Assen. Alleen in de eerste set kon Webton weerstand bieden en verloor nipt met 25-23. Daarna werden door Sudosa-Desto de volgende twee sets met 2517 en 25-21 gewonnen.

VC Sneek vs. Olhaco kende een 3-1 uitslag. Olhaco wist de derde set met 23-25 te winnen, in de andere kregen ze 13, 14 en 17 punten mee. Duidelijke zaak dus.

Madjoe vs. VoCASA 2 was ook een duidelijk links rechts duel, met de nummer vier tegen de nummer negen. Maar die duidelijke uitslag kwam er niet voor links, het werd zelfs een 2-3 nederlaag via de setstanden 26-28, 22-25, 25-13, 25-23 en 17-19. Met drie van de vijf sets die met twee punten verschil beslist werden was er in ieder geval in die sets geen duidelijk beter team.

Orion H2 was gastteam voor SV Dynamo H2 en leed in Doetinchem een 1-3 nederlaag. Na de 1-2 setstand, dei via 26-28, 19-25 en 25-23 op de borden was gekomen pakten de gasten uit Apeldoorn de vierde set met ruim verschil (16-25)

Keistad vs. Pegasus was de topper van gisteren in de ze Topdivisie. De nummer drie vs. de nummer zes, twee teams uit het linker rijtje tegen elkaar dus. Pegasus nam via 21-25 en 22-25 een 0-2 voorsprong, zag Keistad echter met 25-18 en 25-17 weer naast zich komen. De thuisploeg had in de vijfde set het meeste over en met 15-12 pakten ze de 3-2 winst.

DIO vs. VIVES kon ook alle kanten op, maar ging voor DIO de goede kant op. Zij wonnen in drie sets via 25-22, 25-13 en 25-18.