THB: Compaen en Zaanstad winnen weer

VoV, 27-09-2020. 6:34 uur. In de Topdivisie B bij de mannen staat voor vandaag het duel tussen Peelpush en VV Utrecht op het programma. Gisteren werd Inter Rijswijk vs. Taurus heren2 uitgesteld. Resteren er dus nog vier, waarin er drie keer een zege voor de thuisploeg was en de bezoekers, en dat is wel heel logisch, één keer de winst opeisten.

De koplopers van het eerste uur, Compaen en vv Zaanstad, hebben hun positie op de ranglijst gehandhaafd. Beide schreven opnieuw de volle buit bij. Compaen leed in de twee duels nog geen averij, zij verloren nog geen setje, Zaanstad moest er gisteren één aan VCV Veenendaal laten.

Compaen versloeg Sliedrecht Sport Heren2 ruim. De score van de gasten schommelde rond de twintig punten met 21, 19 en 20 treffers per set. De zeerovers uit Oostzaan hebben een perfecte seizoenstart en kunnen nog een week langer van de koppositie (op set gemiddelde) genieten.

VV Zaanstad boekte een (zwaarbevochten?) uitzege bij VCV in Veenendaal. De eerste set was met 25-23 nipt voor de thuisploeg, vervolgens stokte hun score in de volgende drie sets bij 21, 22 en opnieuw 21. Ook VV Zaanstad mag over het resultaat van de eerste twee wedstrijden van het seizoen niet klagen met de maximale score in competitiepunten.

USV Protos herstelde zich bij HLB van Daal/DS na twee verloren sets hoopvol. De 2-0 achter via 25-20 en een nipte 28-26, waarin het herstel al zichtbaar werd, werd gevolgd door een duidelijke 17-25 setwinst. De eerste van dit seizoen. Blijkbaar was HLB van Daal/DS hier totaal niet van onder de indruk c.q. duurde de vreugde bij Protos net even te lang, want de vierde set gingen ze er heel dik af. Met 25-14 werd het 3-1 voor de thuisploeg.

Velo wacht nog op de eerste setwinst van het seizoen. Vorige week 3-0 verlies bij Zaanstad, deze week een 3-0 nederlaag bij Volley Tilburg. Met duidelijke verschillen (25-18, 25-11) bleef Volley Tilburg in de twee eerste sets de baas in eigen huis, daarna kwam Velo tot aan 21 punten in de derde set.

De stand:

• 1 en 2, Compaen en vv Zaanstad met 2-6.
  • 3, Volley Tilburg met 2-5.
  • 4, HLB van Daal/ DS met 2-4.
  • 5, VV Utrecht met 1-3
  • 6, Taurus2 met 1-2.
  • 7, Sliedrecht Sport 2 met 2-1.
  • 8 t/m 12, Peelpush, VCV, Inter Rijswijk, Protos en Velo met resp. 0-0, 1-0 en 2-0.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Tjerk Laan.