THB: Sliedrecht H2 kampioen, dringen in Top 5

VoV, 24-04-2024. 6:51 uur. In de Topdivisie B bij de mannen is er heel veel strijd om de begeerde tickets voor de Superdivisie. Maar liefst zeven teams waren er nog in de race voor vier tickets, alleen Sliedrecht Sport H2 is voor volgend seizoen al zeker van ‘promotie’, en zal dat uiteraard gepaard willen laten gaan met de titel.

Met nog drie wedstrijden te gaan en vijf punten voor stonden ze bij het begin van de wedstrijden dit weekend ook op een prima uitgangspositie daarvoor. En door ruime 3-0 (14, 19, 21) eigen winst tegen Spaarnestad en de nederlaag met 3-0 via 27-25, 25-14 en 32-20 van hun naaste belager VV Utrecht bij Volley Tilburg werd de eerste gelegenheid om de titel te pakken ook benut. Proficiat Sliedrecht Sport Heren2.

In Tilburg gingen Volley Tilburg en VV Utrecht met elkaar de strijd aan om de kansen op één van die vier tickets in leven te houden. VV Utrecht had als de nummer twee in de stand negen punten voor op de nummer zes Tilburg, dat wel een wedstrijd minder speelde. De volle buit betekende voor de gasten dus zekerheid, zelfs twee punten waren daarvoor voldoende. Maar zoals hierboven reeds vermeld, de gasten bleven met lege handen na twee nipt en een ruim verloren set.

Peelpush vs. Taurus was ook een duel tussen teams uit de top 5, waarbij voor beide teams winnen met hoofdletters werd geschreven. Taurus bleef met 2-3 aan de goede kant van de score. Zij wonnen de eerste (17-25), derde (21-25) en vijfde (15-17) set. Peelpush kon dus twee keer gelijkmaken, met 25-12 in de tweede en 25-23 in de vierde.

Hekkensluiter VCN had Inter Rijswijk, de nummer zeven in de stand, op bezoek. De eerste set ging na de normale lengte met 26-28 naar de bezoekers uit Rijswijk, de sets daarna waren veel sneller klaar. Met twee keer 14-25 nam Inter Rijswijk de volle buit mee huiswaarts, hetgeen vooraf ook eigenlijk wel werd verwacht.

Gemini-Kangeroes speelde thuis tegen Zaanstad, won de eerste set met 27-25 maar ging daarna drie keer hard onderuit. Via de setstanden 16-25, 12-25 en nogmaals 16-25.

De derby tussen Skunk en Donki Sjot ging om de eer en die kwam de bezoekers toe. Zij wonnen met 0-3. Na de 20-25 en 10-25 slaagde Skunk er net niet in om er een vierde set uit te slepen. De derde ging nipt met 23-25 verloren. En met deze 0-3 zege ging Donki Sjot op de ranglijst ook de buren van Skunk voorbij.