Thijs ter Horst verliest nipt van koploper

VoV, 22-11-2019. 4:35 uur. Gisteravond werd in Italïë nog een wedstrijd gespeeld in de Serie A1 bij de mannen. Koploper Civitanova ging op bezoek bij Ravenna, de ploeg van Thijs ter Horst. Het werd een vijfsetter, waarin de koploper de eerste twee sets pakte (22-25 en 24-26), maar in de tweede set wel duidelijk werd dat Ravenna in de strijd om setwinst zeker niet kansloos was. Bij het begin van de bigpoints in de tweede set was het verschil maar twee punten (19-21), dat Civitanova echter wel in winst kon omzetten.

In de derde en vierde set was dat anders, daar lag Ravenna met 21-15 en 21-17 voor toen het om de knikkers ging. Met 25-18 en 25-22 eisten ze vervolgens de sets op en dwongen zo een vijfde af. Daarin kwamen ze vlot met 1-5 achter en deze achterstand kregen ze niet meer van de borden af. Via 8-10 en 9-12 ging de set met 11-15 verloren.

Thijs ter Horst scoorde 19 keer, 3 aces, 1 blokpunt en 15 aanvallende punten, waarmee hij een scoringspercentage van 41% haalde. Zijn collega Vernon – Evans maakte 23 punten en werd daarmee MVP van de wedstrijd. Bij Civitanova waren Yoandy Leal en Amir Ghafour met 19 punten de belangrijkste puntenmakers.

Ravenna scoorde minder blokpunten (8 om 15), maakte meer aces (15 om 11) en bleef aanvallend zes punten (51 om 57) punten achter. Totaal dus 74 om 83. Maar maakte wel 10 directe punten minder voor Civitanova (23 om 33) dan omgekeerd. Met totaal 26 aces en 40 foutserves (20 om 20) werden de punten voor twee-en-een-halve set via de opslag gemaakt.

Civitanova blijft met 8-23 eerste, Ravenna is de nummer acht met 7-7.

gh @ Vizier op Volleybal, foto Jan van den Noort.