Thriller derby in de Körref te Meijel

VoV, 02-11-2021. 5:01 uur. Zondagmiddag stond de Limburgse derby op het programma. Deze wedstrijden zijn toch altijd extra leuk om te spelen. De fans druppelde al vroeg binnen, en na wat goede harde beukers tijdens het inslaan klonk het ‘und jetzt kommen die kanonen’. Tijd om het veld op te rennen. Onze starting seven Lieke, Celine, Annette, Paula, Jody, Lotte en libero Anouk opende de wedstrijd. Aan de overkant van het net stonden ook nog een aantal bekende gezichten waaronder Noa Klercks en Liselotte Spoormakers. Het fluitsignaal luidde en de wedstrijd begon!

De eerste set startte Peelpush iets afwachtend. Pas halverwege de set lukt het om voor het eerst op voorsprong te komen bij een stand van 14-13. Celine stond erg lekker te scoren. Met goed spel van beide kanten weet Peelpush uiteindelijk de eerste setwinst binnen te slepen: 25-23.

De teams wisten dat het zeker geen makkelijke wedstrijd ging worden. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Echter begon Peelpush de tweede set met geruime voorsprong. Het stond al gauw 8-2. Deze voorsprong wordt nog even spannend gemaakt maar gelukkig niet meer uit handen gegeven. De tweede set is wederom voor Peelpush: 25-23.

‘’Wauw, wat zal een 3-0 overwinning toch mooi zijn’’ hoor je mensen op de tribune denken. ‘’Maar we zijn er nog lang niet!’’ Nog één set knallen naar de 25. Via een erg spannend set trekt FAST aan het langste eind: 27-29. De dubbele wissel met een paar knallende aanvallen van Juul konden helaas het verschil niet meer maken.

Ook in de vierde set wist FAST de winning mood door te zetten. Bij Peelpush werd het wat tammer in het veld, de energie zakte iets weg en daar kon FAST goed van profiteren. Peelpush kwam op 4-11 achterstand te staan. En kon de stand nog iets meer naar elkaar toe trekken tot 13-17. Aan het eind kwam Annette aan serve en maakte Peelpush nog een aantal punten maar het was helaas niet genoeg. FAST pakt de set met 22-25.

De teams maakte zich op voor set nummer 5. Met Lieke aan serve start Peelpush al snel met een voorsprong 7-1. Fans dachten misschien al wat achterover te kunnen leunen maar Peelpush maakte het nog aardig spannend. Via 11-9 werd het 11-11 en daarna 13-13. Na een paar spannende matchpoints en twee vette kill-blocks van Wies stond het 16-14. Peelpush wint! Winst in eigen Körref. Wat voelt dat goed. Met een uiteindelijk verschil van maar 1 punt (114 punten voor Peelpush en 113 punten voor FAST) was dit een ware thriller van een derby.

Na het welbekende toklied werd de avond gezamenlijk afgesloten in de kantine met een lekker drankje en een heerlijke bitterbal. Volgende week reizen we af naar het verre Sneek, komen jullie ons supporten of kijken jullie mee op de livestream? Tot dan!

gh @ VoV. Bron persbericht Peelpush via Mieke Basten. Foto’s Peter Gommans en Wim Simons