Thuisverlies slordig Donitas Dames 1

VoV, 30-01-2019. 4:42 uur. Zaterdag was het alweer de eerste echte thuisdag van 2019. De overwinning van vorige week op Veracles smaakte naar meer en we hadden zin in de wedstrijd. De sfeer zat er in de hal al weer goed in en we mochten de strijd aangaan tegen WSV. De uitwedstrijd bij WSV was erg spannend, we wisten dus dat we heel wat tegenstand konden verwachten en het nog wel eens een spannende pot kon worden.

In het begin van de eerste set (25-16)  gaan we gelijk op. Beide kanten maken wat foutjes afgewisseld door mooie punten. De punten lopen gelijk op en we blijven steeds dicht bij elkaar in de buurt. Later in de set bieden we meer servedruk, waardoor WSV veel moeite heeft de pass goed af te leveren en wij makkelijker kunnen spelen. Toch blijven we zelf nog veel fouten maken, waardoor er geen voorsprong ontstaat. Na een paar goede serveseries op het einde halen we uiteindelijk heel netjes de set binnen. Het was misschien niet het mooiste volleybal, maar het resulteerde toch in een  1-0 voorsprong.

De tweede set (26-28) begint aan beide kanten weer slordig en gaat heel lang gelijk op. Zelf kunnen we WSV nog niet genoeg onder druk zetten met de serve. Daarnaast moeten we, omdat we zelf ook last hebben van hun serve, veel oplosballen plaatsen, wat kansen bood voor WSV. WSV pakt een paar keer een lange rally, wat ze wat vertrouwen lijkt te geven. De hele set blijven we een beetje achter de feiten aanlopen, maar door wat foutjes van WSV bleven we toch in de buurt.

Het publiek stond achter ons en liet zich goed horen. WSV was dit niet gewend en vond het dan ook erg vervelend. Er werd ons gevraagd ze erop aan te spreken, maar wij vonden het juist zo gezellig en ze moesten maar wennen aan hoe leuk het bij Donitas is. Toch bleven we steeds net achter WSV aan hobbelen en kwamen er niet langs. WSV trok aan het langste eind en dit zorgde voor gelijkstand 1-1.

Ook in de derde set ontstaat er geen gaatje. Beide ploegen blijven steeds dicht bij elkaar. Eenmaal boven de twintig wisten we toch een voorsprong te pakken en uiteindelijk de set binnen te halen met 25-21. Tussenstand: 2-1

Halverwege de vierde set scoorde WSV door een paar goede services meer punten en was het lastig om ons eigen spel te spelen. Uiteindelijk wisten we met een paar serve series nog bijna terug te komen van een 17-23 achterstand, maar helaas we verloren de set met 23-25. 2-2 gelijk

De vijfde set (13-15) begon slecht. Direct liepen we achter de feiten aan. We bleven er eerst een beetje achteraan hobbelen, kwamen bij en het werd nog even spannend. Balen dat het te laat in de set was en zo ging de laatste set toch verloren. Eindstand 2-3

Al met al was het een slordige wedstrijd, met veel fouten aan beide kanten. Soms was er zeker mooi volleybal te zien, maar dit was echter met vlagen. We wisten niet de juiste dingen op de belangrijke momenten te doen en dit zorgde ervoor dat het jammer genoeg niet goed genoeg was.

Volgende week zondag reizen we af naar Meijel. Dit wordt een hele rit, maar we hopen er een mooie pot van te maken en wat punten mee terug te nemen naar Groningen. Iedereen is welkom, dus als je er zin in hebt om even een mooie tour door heel Nederland te maken, kom dan vooral even langs bij sporthal De Korref in Meijel.

gh @ VoV, verslag via Donitas Dames 1. Foto Jan van den Noort.