Thuiszege Apollo 8, uitzege Eurosped

VoV, 14-10-2018. 8:20 uur. Apollo 8 en Eurosped hebben hun tweede wedstrijd van het seizoen met succes afgesloten. Ook voor TTP en Sliedrecht Sport was er winst. Beide ploegen haalden voor eigen fans de maximale buit binnen.

Het debuut van de Bornse ploeg in de eigen Veste was beslist niet rimpelloos in de eerste set. De zenuwen leken de dames behoorlijk parten te spelen, Dros-Alterno kwam, zag en overwon en na 12-25, met tussenstanden 4-10 en 6-22,  stond het in een mum van tijd 0-1 op het scorebord. De ommekeer volgde meteen in de tweede set. Nu lag het initiatief bij de thuisploeg en via 10-8, 16-12 en 20-17 bleven ze dit ook constant houden. Met 25-21 werd de stand gelijk getrokken.

In de derde doorgang pakte Apollo het tweede competitiepunt, nu kreeg Dros-Alterno één puntje meer mee dan in de set ervoor. Met 25-22 had Apollo zich opnieuw de betere getoond. Vervolgens grepen ze met overmacht ook de vierde set. Nu waren zij heer en meester binnen de lijnen en na de 25-13 kreeg de wedstrijd die helemaal niet goed was begonnen toch nog een succesvol einde.  Juliet Huisman scoorde 13 keer, waarvan 5 blokpunten. Jeanine Stoeten maakte er 10, waarvan 4 blokpunten. Topscorer van de partij werd Tess de Vries, die 16 keer succesvol was voor Alterno.

Team Eurosped heeft de tweede uitwedstrijd in successie met een tweede zege afgesloten. Na de winst van vorige week bij Dros-Alterno, was er gisteravond een vijfsetter nodig om opnieuw als winnende ploeg van het veld te stappen. In en tegen Sneek werd het 2-3, via een nipte 13-15 in de vijfde set.

Sneek sloeg in de eerste set toe na een 20-19 tussenstand. Bij 15-11 was het verschil ruim geweest, en na 20-19 maakten ze het weer opnieuw ruim. De 1-0 kwam via 25-20 op de borden. Eurosped herstelde zich en kwam middels twee setwinsten daarna op 1-2. Via de 23-25 werd het gelijk, de 17-25 was al een stuk duidelijker en maakte de voorsprong in de derde set perfect. De ploeg van Jan Berendsen kon het in de vierde set niet afmaken, daarin waren de rollen omgedraaid. Nu trok Sneek met 25-18 duidelijk aan het langste eind. De tiebreak bracht de winst naar de bezoekers

De passer lopers Roos van Wijnen en Hester Jasper scoorden respectievelijk 13 en 12 punten voor Sneek. Daphne Knijff kwam tot 11 treffers voor Eurosped. De midspeelster van de bezoekers, Eline Gommans en Eline Timmerman, namen samen 18 punten voor hun rekening. Sneek had de betere eigen score met 55 om 50 punten, maar ook de hogere foutenlast. Bij 103 om 103 punten totaal is snel uit te rekenen dat die aanzienlijk hoog was, voor beide teams.

Sliedrecht Sport liet zien geen naweeën te hebben van het doordeweekse Europese uitstapje naar Graz. (0-3 winst). Thuis bleven ze met 3-0 FAST de baas. Hun tweede zege dit seizoen na vorige week bij US. Met 25-18, 25-12 en 25-17 waren de gasten gewoon een maatje te klein voor de landskampioen.

Hun speelster Veerle van den Heuvel eiste wel de rol van topscorer op met 12 punten, maar dat zette dus geen zoden aan de dijk. Carlijn Ghijssen – Jans en Fleur Savelkoel maakten elk 11 punten, Christie Wolt scoorde 9 keer. Met 53 om 37 op de eigen score en een 10 om 22 foutenlast was ook wel duidelijk wie de beste ploeg binnen de lijnen was.

Op Papendal was het TalentTeam de beste ploeg. Zij hadden Pharmafilter US op bezoek en de talenten stuurden de bezoekers met lege handen weer terug naar de hoofdstad. Met in de tas 20 en 21 punten. Behaald in de met 25-20 en twee keer 25-21 setstanden behaalde scores. Het was de eerste zege van TTP in dit seizoen en de tweede nederlaag van US.

TTP maakte het verschil vanaf de opslaglijn (0 om 4 aces) en aan het net (aanval 37 om 27). Waar anders hoor ik u al denken. Met een eigenscore van 52 om 37 waren ze een stuk beter op dreef dan de bezoekers. Qua foutenlast ontliepen de teams elkaar niet veel. Bij TTP scoorde Eline Geerdink 16 keer, daarmee werd ze topscorer, bij US nam Marly Bak 10 punten voor haar rekening.

Vanmiddag om 16:00 uur speelt Springendal Set-Up ’65 nog thuis tegen Regio Zwolle Volleybal. Sliedrecht Sport staat met 6 uit 2 op kop , Eurosped is met 5 uit 2 de nummer twee. Onderin hebben Pharmafilter US en Dros-Alterno nog 0 uit 2.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy Biekart uit Apollo 8 vs Dros-Alterno en TTP vs US.