Tiebreak levert Veracles D1 zesde zege op rij op.

VoV, 12-04-2022. 5:32 uur. Om kwart voor 12 vertrokken we afgelopen zaterdag, 9 april, vanaf station Groningen richting onze hoofdstad Amsterdam. De verste uitwedstrijd tegen Pharmafilter US DS 2 stond namelijk op de planning. Na ongeveer 2 uur rijden (inclusief een kleine file) kwamen we aan op de Amstelcampus. Op 18 september hebben we onze allereerste wedstrijd tegen US gespeeld en deze wedstrijd resulteerde in een 3-0 winst. Ondertussen zijn er alweer een aantal wedstrijden gespeeld en zou het nu gaan tussen de nummer drie en vier van de Topdivisie, een belangrijke wedstrijd dus.

Om 15:15 uur begon de wedstrijd waarbij wij onder leiding van Paul Oosterhof en Leon Koehorst erg sterk uit de startblokken vertrokken. Dankzij onze goede servicedruk werd deze set vrij eenvoudig gewonnen met 12-25. De tweede set begonnen we ook weer erg sterk en hadden we al snel een voorsprong te pakken. Aan het einde van de set waren we net iets minder scherp, waardoor we US de kans gaven om terug te komen. De focus hebben we weer teruggepakt en ook deze set wonnen we met een stand van 17-25.

De derde set begonnen we minder sterk dan de voorgaande sets. US kwam daardoor al snel via een 7-3 op een voorsprong. Jet en Mirjam werden het veld in gebracht door middel van een dubbele wissel en even later werd ook Nienke het veld ingewisseld om de inmiddels opgelopen achterstand weg te werken. Dankzij de setjes van Mirjam scoorden Nienke, Jet en Laura er volgens het ‘bek op ‘t stuur’ motto lustig op los.

Dankzij de sterke invalsbeurten waren we weer helemaal terug in de wedstrijd en kregen wij de eerste mogelijkheid voor matchpoint. Wies en Kirsten mochten het veld weer in en met Wies aan service zag US de bui al hangen op 23-24 en werd de publiekswissel bij US alvast ingezet. Toch werkte US ons matchpoint weg en gingen ze er met de setwinst vandoor met een stand van 27-25.

Vasberaden om de vijfde set te vermijden begonnen we aan de vierde en noteerden een 1-5 voorsprong dankzij een paar mooie scores van Kirsten. Ondanks onze vechtlust konden we deze set niet naar ons toetrokken en verloren we met een stand van 25-22.

Dus we gingen ons klaarmaken voor een vijfde set. In de vijfde set begonnen we weer sterk, met eerst Wies en daarna Laura op service sloegen we vrij snel een gaatje van 6 punten en stond het 1-7. Met een stand van 3-8 gingen we de kantwissel in. Op een stand van 4-10 sloeg Jet een dikke vette touchébal die de scheids over het hoofd zag. Onze altijd fanatieke Wies heeft in het heetst van de strijd een niet nader te benoemen woord uit haar mond gefloept en dat werd bestraft met een rode kaart (hier heeft ze daarna keurig haar excuses voor aangeboden). US kreeg het punt van de ‘uitgeslagen’ bal en een extra punt voor de rode kaart, waardoor het opeens 6-10 stond. Aan het einde van de set was het stuivertje wisselen en waren wij uiteindelijk eerder bij de 15 met een einduitslag van 9-15.

Al met al was het een wedstrijd met erg veel lange rally’s en heeft het publiek waar gekregen voor hun parkeergeld, want 2 euro per 20 minuten is natuurlijk een koopje om Kamernet/Veracles D1 te zien spelen. Door deze vijfsetter hebben wij de parkeergarage uitgespeeld met het maximale tarief, maar met een 3-2 winst kon de partybus weer terug naar Groningen. Ook al was het uit de parkeergarage rijden voor de één makkelijker dan voor de ander.

Aankomend weekend zijn wij vrij, maar 23 april gaan wij op bezoek bij de koploper van de Topdivisie: SOMCOM/Sudosa-Desto D1.