Tiebreak zaterdag in Topdivisie dames

VoV, 11-11-2018. 8:30 uur. Voor vandaag staat nog Peelpush vs IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles op het programma en gezien het onderling verschil in stand zou die wedstrijd niet in een vijfsetter moeten eindigen, alhoewel dat is geen wet van Meden en Perzen, want gisteren haalde Dynamo Apeldoorn ook twee punten op bij koploper OBEG Donitas, hetzelfde deed PDK tegen IMS / Voltena en Orion Volleybal Doetinchem tegen VV Utrecht. Dus zeg nooit ‘nooit. ‘Alleen VoCASA pakte de volle buit middels een 1-3 zege bij Innovatiemakelaars.nl WSV Warnsveld.

In Doetinchem bestreden de nummers drie (VV Utrecht) en vier (Orion) elkaar. En dat deden ze vijf sets lang, met de thuisclub in de achtervolging, die tot twee keer toe een achterstand moest wegwerken. De 22-25 werd middels 25-20 een 1-1 stand. De 25-19 in de vierde set maakte een 1-2 achterstand via 21-25 ongedaan. En toen het erop aan kwam draaide Orion de zaken om. Tegen de 15-9 in de vijfde set was geen antwoord meer mogelijk. Trainer coach Arjen Schimmel van VVU vond Orion de terechte winnaar.

Een fotoreportage van Hans van Dijk van de wedstrijd Orion vs VVU staat onder de link https://flic.kr/s/aHsmvEwFYx

SV Dynamo, de nummer negen uit de stand voordat het volleybalgeweld van zaterdag losbarste, verraste koploper OBEG Donitas in eigen huis. Zij namen een 2-3 zege mee uit Groningen. Mogen we dan van een stunt spreken, ja dat mag. Het begon met een 23-25 zege voor de ploeg uit Apeldoorn, en nadat Donitas met 25-22 gelijk had gemaakt en met 25-21 daarna een 2-1 voorsprong had genomen sleepten de gasten met 18-25 het eerste puntje van de wedstrijd binnen. Dat konden ze verdubbelen via de 9-15 in de vijfde set. Een domper en een opsteker tegelijk. Het ligt er maar aan van welke kant het wordt bekeken.

PDK Huizen en IMS / Voltena maakten er een echte vechtwedstrijd van. Waarbij geen bal verloren werd gegeven voordat die ook verloren was. En dat had een lange vijfsetter tot gevolg, waarin de derde set, die met 25-13 eindigde, een beetje uit de toon viel, en naar PDK ging. Na de 29-31 en 25-22 kwam PDK daarmee op een 2-1 voorsprong. De winst en drie punten lonkten, maar niet lang, want de gasten sleepten er in een spannende finale van de vierde set een 23-25 zege uit. En daarmee was de koek op, PDK had meer over en won met 15-10 de vijfde set.

Voor VoCASA was er geen koek maar taart na de met 1-3 gewonnen wedstrijd bij WSV Warnsveld. Vanwege de zege en vanwege de verjaardag van Nikki van der Veen. VoCASA kwam veel beter uit de startblokken dan de thuisploeg en met 10-25 en 15-25 waren de verschillen in de eerste twee sets erg groot. Dat het ook anders kan bewees WSV in de derde set met een 25-17 zege voor de 1-2 setstand. De vierde set was gelijkopgaand en spannend en werd met twee puntjes verschil beslist. In het voordeel van VoCASA, dat na 23-25 dus aan de taart kon.

De stand is nu, met dus Peelpush vs Veracles nog te gaan: Donitas 7-16, Peelpush 6-14, Orion 7-13, VVU 6-12, VoCASA 7-12, Voltena 5-10, VCN 5-9, WSV 7-9, Dynamo 7-6, PDK 6-5, Alterno II 6-3 en Veracles 5-2.  VCN en Alterno II waren gisteren speelvrij.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hans van Dijk uit Orion vs VVU.