Vizier op volleybal

 

Tiebreakverlies Protos na 0-2 voorsprong

VoV, 03-12-2019. 11:48 uur. Eén van de prettige bijkomstigheden van het spelen in ’s Neerlands Topdivisie is dat je op plaatsen komt waar je nog nooit geweest bent. Bedum is zo’n plaats. Bekend van Arjen Robben, wat schaatsers, een paar architecten en onderzoekers maar toch vooral bekend van ….Arjen Robben ….. en natuurlijk de plaatselijke volleybalclub.

Waar het dorp Bedum ruim 8000 inwoners telt leek het erop dat een substantieel deel afgelopen zaterdag naar de lokale sporthal getogen was om de studentjes uit het midden des lands “huilend terug naar Utrecht te sturen”. Zo was het in ieder geval verwoord in het plaatselijke persbericht.

De studenten kwamen nogal versnipperd aan in de gemeente Het Hogeland. Waar de één de avond van tevoren zijn afstudeerborrel in de stad Groningen had gegeven en dus vlak in de buurt was, deed een ander verwoede pogingen om met een elektrische auto van laadpaal naar laadpaal het hogen Noorden te bereiken. Gelukkig reed het merendeel “gewoon” vanuit De Bilt, via een geweldig verzorgde maaltijd in Meppel (nogmaals dank familie Rietman), naar “Beem”.

De maaltijd heeft de eerste twee sets haar werk neer dan goed gedaan. De schuldenaren vlogen uit de startblokken en de gastheren waren blijkbaar dusdanig onder de indruk van de armlastige uitstraling van de jongelingen dat ze in de eerste twee sets meer dan twintig punten cadeau gaven. Sinterklaas was vroeg dit jaar.

Hierna wilden de dorpelingen het publiek, waaronder ook supporters uit Utrecht (!), toch een beetje plagen door ze niet direct naar de kantine te laten gaan maar door ze te laten zien dat ze echt wel kunnen volleyballen. Het talrijke en luidruchtige publiek, waaronder dus ook Dames 1 van Switch (toevallig op teamweekend in de buurt), werd getrakteerd op twee spannende sets met twee ploegen die hard vochten voor ieder punt.

Het moge duidelijk zijn dat de plaatselijke steun groter was dan Centraal Nederlandse en dat vertaalde zich ook in de uitslag; twee sets voor de bouwondernemers uit Groningen en omstreken. En passant lieten de Dio’ers ook nog even zien dat ze echt wel kunnen volleyballen en dat hun plaats op de ranglijst niets zegt over hun kwaliteiten, vooral thuis.

Set 5 begon met een 6-0 achterstand voor de Domstedelingen en was daarmee zo ongeveer gespeeld. Resultaat derhalve een 3-2 nederlaag voor de Utrechtse studenten en weer een teken dat op dit niveau iedereen van iedereen kan winnen.

Dank aan de familie Rietman voor de voortreffelijke maaltijd en Switch Dames 1 voor de aanmoedigingen.

AANSTAANDE ZATERDAG 7 DECEMBER PROTOS RELATIEDAG VANAF 11.00 UUR IN OLYMPOS OP DE UITHOF TE UTRECHT.

Protos H1 speelt om 17.00 uur tegen Webton Hengelo HS1 met aansluitend de heren 2 quiz. Aan u waar u de prioriteit legt.

gh @ VoV, verslag door Bernard Schoonbeek. USV Protos. Foto Jan van den Noort.