Tiebreakzege Madjoe, Volley Tilburg blijft ongeslagen

VoV, 04-12-2022. 7:10 uur. In de Topdivisie A bij de mannen haalden gisteren een aantal teams hun achterstand in wedstrijden in, waardoor de stand een beetje overzichtelijker werd, maar nog steeds niet een juist beeld geeft vanwege een (minimaal) verschil in gespeelde wedstrijden. Het waren met name teams uit het rechter rijtje die moesten inhalen.

SV Dynamo Heren 2 vs. Olhaco werd een 3-0 zege voor de ploeg uit Apeldoorn, die het goede voorbeeld gaf op de Super Saturday aan hun eerste selectie. Die dat echter niet konden nadoen. (0-3 verlies vs. Orion) SV Dynamo Heren2 bleef met 25-21, 25-20 en 25-15 drie keer ruim aan de goede kant van de score.

VoCASA Heren2 vs. Orion Heren2 ging na een gelijk opgaande score in punten en sets bij 2-2 in de verlenging. Daarvoor werden de sets met 25-20, 23-25, 25-23 en 20-25 afgesloten. In de vijfde set kon VoCASA Heren 2 doordrukken en met 15-11 de winst in Nijmegen houden. Dat goede voorbeeld werd door de eerste selectie wel gevolgd (3-0 winst vs. Taurus)

E.V.V. Elburg vs. Madjoe Enkhuizen werd ook een vijfsetter. Waarbij de gasten uiteindelijk aan het langste eind trokken via een nipte 15-17 in de vijfde set. Madjoe nam met overmacht via 14-25 en 18-25 een 0-2 voorsprong, zag die echter na nipte set verliezen met 26-24 en 25-23 verloren gaan. In de vijfde set stonden zij nipt aan de goede kant van de score.

• 12> PDK Heren2 7-0

In de Topdivisie B wist Volley Tilburg zijn ongeslagen status na 8 wedstrijden te behouden. Tegen Spaarnestad was er een 3-0 zege via de setstanden 25-23, 25-22 en 25-17. Daarmee komen ze qua punten op gelijke hoogte met koploper Sliedrecht Sport Heren2.

Ook VIVES heeft hetzelfde aantal punten, maar speelde een wedstrijd meer. Gisteren won VIVES met 3-1 van VCV Veenendaal. Na twee sets (25-23, 22-25) kon de thuisploeg de winst met 25-20 en 25-16 naar zich toehalen.

• 01> Sliedrecht Sport Heren2 8-24
  • 02> Volley Tilburg 8-24
  • 03> VIVES 9-24
  • 04> VV Utrecht 9-18
  • 05> Zaanstad 9-14
  • 06> Peelpush 9-13
  • 07> Compaen 9-9